NA PODRUČJU OPŠTINE 12 NOVOZARAŽENIH LICA, JEDNA OSOBA PREMINULA

U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovano je 12 lica zaraženih virusom korona, a većina novozaraženih je muškog pola, srednje i starije životne dobi.

Jedno lice ženskog pola, starije životne dobi, kod koga je potvrđeno prisustvo virusa korona je preminulo. Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodici.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 148 lica.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 345 osoba zaraženih virusom korona, 242 lica su oporavljena, dok je 13 osoba preminulo od posljedica zaraze virusom korona.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

OBAVJEŠTENjE TERITORIJALNE VATROGASNE JEDINICE

Teritorijalna vatrogasna jedinica obavještava stanovništvo opštine Prnjavor, da u ponedjeljak, 2. novembra 2020. godine od 8.00 do 12.00 časova neće biti dostupan broj 123, a radi prebacivanja telefonskog priključka na drugu lokaciju.

U slučaju potrebe vatrogasne intervencije u navedenom periodu, molimo građane da pozovu broj 122 – Policijsku stanicu Prnjavor.

FONDACIJA HASTOR POTPISALA UGOVORE O STIPENDIRANjU SA 13 UČENIKA IZ PRNjAVORA

U Prnjavoru je juče potpisan ugovor o stipendiranju između Fondacije Hastor i 13 učenika osnovnih i srednjih škola iz opštine Prnjavor. Neki od učenika potpisali su svoj prvi ugovor, dok su ostali stipendisti ove fondacije već duži niz godina. U ovoj školskoj godini, Fondacija će stipendirati i jednog studenta sa područja opštine Prnjavor.

Fondacija Hastor u školskoj 2020/2021. godini stipendira ukupno 2207 učenika i studenata sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini. Godišnja stipendija za učenike osnovnih škola iznosi 1200 KM, za srednjoškolce 1800 KM, a za studente 3000 KM.

Učenici osnovnih i srednjih škola tokom cijele godine mogu slati molbe za stipendiju Fondacije Hastor, a molbe se obrađuju jednom godišnje. Studenti za stipendiju mogu aplicirati putem konkursa koji se objavljuje na njihovoj web stranici. Osnovni uslov za apliciranje je državljanstvo Bosne i Hercegovine i redovno školovanje na području BiH.

Za stipendiju se može aplicirati elektronski putem web stranice http://fondacijahastor.ba/konkurs/ ili poslati molba za stipendiju putem pošte, bez priložene dokumentacije.

TOMAŠ GOSTOVAO U PROGRAMU ATV

Načelnik opštine, Darko Tomaš gostovao je juče u programu Alternativne televizije, gdje je govorio o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ulaganjima u lokalnu zajednicu i drugim temama.

Tomaš je istakao, da je u protekle četiri godine, u opštinu Prnjavor investirano preko 16.5 miliona KM. “Od ovog iznosa, preko 10 miliona su projekti finansirani od strane republičkih vlasti, što znači da je sama lokalna uprava u svakom momentu bila spremna da aplicira na pozive republičkih vlasti, da ima spremne projekte i da na najbolji način koristi šanse”, rekao je Tomaš.

On je naglasio, da su aktivnosti uglavnom bile usmjerene na rješavanje krupnijih infrastrukturnih projekata, prije svega u gradu. “Pokušali smo riješiti saobraćajnu infrastrukturu, prije svega u gradu, kao što su pješačke staze u samom centru grada koje koriste naši najmlađi sugrađani, kružni tok na ulazu u grad, gradske ulice koje imaju najveću frekventnost i drugo”, rekao je Tomaš.

Tomaš je istakao, da je u izgradnju dva kružna toka uloženo preko 1.200.000,00 KM, u rekonstrukciju gradskih ulica preko 2.500.000,00 KM, u lokalnu putnu mrežu oko 6.700.000,00 KM, u školske objekte preko 1.500.000,00 KM i slično.

U programu Alternativne televizije, Tomaš je govorio i o aktivnostima koje su usmerene prema mladim ljudima, studentima, sportu, kulturi i dr.

Govoreći o epidemiološkoj situaciju u opštini Prnjavor, Tomaš je rekao, da je posljednjih dana i u  Prnjavoru, kao i u čitavoj Republici Srpskoj zabilježen porast broja zaraženih lica, da je Opštinski štab za vanredne situacije u stalnom zasjedanju i da je trenutno najbitnije da se poštuju donesene epidemiološke mjere i preporuke.

NA PODRUČJU OPŠTINE 21 NOVOZARAŽENO LICE

U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovano je 21 lice zaraženo virusom korona, a većina novozaraženih je srednje životne dobi.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 149 lica.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 333 osobe zaražene virusom korona, dok je 241 lice oporavljeno.

KONKURSI MINISTARSTVA CIVILNIH POSLOVA BIH

Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti opštine Prnjavor obavještava nevladine organizacije i ustanove iz oblasti kulture, te vjerske zajednice sa područja opštine Prnjavor da je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavilo dva konkursa za dodjelu sredstava za projekte iz oblasti kulture:

  1. Javni konkurs za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2020. godinu.
  2. Javni konkurs za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Međunarodna kulturna saradnja“ za 2020. godinu.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj internet stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine:

http://www.mcp.gov.ba/publication/read/javni-konkurs-za-dodjelu-sredstava-iz-tekuceg-granta-sufinansiranje-projekata-institucija-kulture i

http://www.mcp.gov.ba/publication/read/javni-konkurs-za-dodjelu-sredstava-iz-tekuceg-granta-medjunarodna-kulturna-saradnja-za-2020-godinu

OSAM NOVOZARAŽENIH LICA, JEDNO LICE PREMINULO

U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovano je osam lica zaraženih virusom korona, a većina novozaraženih je mlađe životne dobi. Jedno lice kod koga je potvrđeno prisustvo virusa korona je preminulo.

Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodici.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 131 lice.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 312 osoba zaraženih virusom korona, 239 lica je oporavljeno, dok je 12 osoba preminulo od posljedica zaraze virusom korona.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

TRI NOVOZARAŽENA, JEDNO LICE PREMINULO

U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovana su tri novozaražena lica, a jedno lice ženskog pola, starije životne dobi, kod koga je potvrđeno prisustvo virusa korona je preminulo.

Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodici.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 123 lica.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 304 osobe zaražene virusom korona, 238 lica je oporavljeno, dok je 11 osoba preminulo od posljedica zaraze virusom korona.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U TOKU SJEDNICA SKUPŠTINE, USVOJEN REBALANS BUDžETA ZA 2020. GODINU

Na 33. skupštinskom zasjedanju usvojen je Nacrt rebalansa budžeta opštine Prnjavor za 2020. godinu u iznosu od 17.950.000,00 KM, što je uvećanje za 2.050.000,00 KM ili 12,89% u odnosu na okvir budžeta za ovu godinu.

Najveće povećanje u odnosu na prvobitni budžet, odnosi se na prihod od prodaje zemljišta u iznosu od 1.171.000,00 KM. Usvojenim rebalansom uvedene su i nove prihodovne pozicije, kao što je grant UNDP/MEG za izgradnju distributivnog cjevovoda za vodosnabdjevanje industrijske zone Vijaka u iznosu od 133.294,00 KM, transfer Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za suzbijanje posljedica izazvanih pandemijom virusa korona u iznosu od 835.470,00 KM, transfer Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju za realizaciju UNDP projekta “Zeleni ekonomski razvoj II” u iznosu od 210.000,00 KM i drugi.

Usvojenim Nacrtom rebalansa umanjeni su poreski prihodi za 498.100,00 KM i neporeski za 211.744,00 KM.

Skupština opštine Prnjavor usvojila je i Nacrt odluke o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine za 2020. godinu, jedno rješenje i tri zaključka imovinsko – pravne službe. U nastavku skupštinskog zasjedanja odbornici lokalnog parlamenta razmatraće još 29 tačaka dnevnog reda, a trenutno se raspravlja o Prijedlogu odluke o usvajanju izmjene dijela Regulacionog plana „Istok 2, Istok 3 i Jug 1“.

Sjednica Skupštine opštine počela je u 9.00 časova, a na samom početku održan je aktuelni čas.

 

RANG LISTA STUDENATA ZA STUDENTSKU NAGRADU 2020. GODINE

Komisija za obradu zahtjeva za dodjelu studentskih nagrada sačinila je rang listu studenata za studentsku nagradu za 2020. godinu.

Redni broj Ime i prezime Fakultet Broj bodova
1. Dejana Vasić Prirodno-matematički fakultet, Banja Luka 22,56
2. Milica Jovljević Fakultet političkih nauka, Banja Luka 22,48
3. Milan Palikuća Filozofski fakultet, Istočno Sarajevo 21,78
4. Slađana Savković Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad 21,74
5. Svjetlana Topić Filološki fakultet, Banja Luka 21,64
6. Marina Nikolić Prirodno- matematički fakultet, Novi Sad 21,54
7. Gavrilo Milanović Akademija poslovnih strukovnih studija, Beograd 21,31
8. Stefan Stakić Pravoslavni bogoslovski fakultet, Beograd 21,00
9. Slaven Petković Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad 20,71
10. David Jokić Poljoprivredni fakultet, Banja Luka 20,55

Studenti koji su podnijeli zahtjev za dodjelu studentske nagrade u 2020. godini a ne nalaze se na rang listi nisu ispunili uslove prema Pravilniku o dodjeli studentske nagrade najboljim studentima sa područja opštine Prnjavor („Službeni glasnik opštine Prnjavor“ broj: 17/18 i 44/20).

Podnosioci zahtjeva imaju pravo da u roku od osam dana od dana objavljivanja rang liste ulože prigovor Načelniku opštine Prnjavor.

Predsjednik Komisije:

                Suzana Švraka

Rang lista studenata za studentsku nagradu 2020. godine