Načelnik opštine, Darko Tomaš gostovao je juče u programu Alternativne televizije, gdje je govorio o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ulaganjima u lokalnu zajednicu i drugim temama.

Tomaš je istakao, da je u protekle četiri godine, u opštinu Prnjavor investirano preko 16.5 miliona KM. “Od ovog iznosa, preko 10 miliona su projekti finansirani od strane republičkih vlasti, što znači da je sama lokalna uprava u svakom momentu bila spremna da aplicira na pozive republičkih vlasti, da ima spremne projekte i da na najbolji način koristi šanse”, rekao je Tomaš.

On je naglasio, da su aktivnosti uglavnom bile usmjerene na rješavanje krupnijih infrastrukturnih projekata, prije svega u gradu. “Pokušali smo riješiti saobraćajnu infrastrukturu, prije svega u gradu, kao što su pješačke staze u samom centru grada koje koriste naši najmlađi sugrađani, kružni tok na ulazu u grad, gradske ulice koje imaju najveću frekventnost i drugo”, rekao je Tomaš.

Tomaš je istakao, da je u izgradnju dva kružna toka uloženo preko 1.200.000,00 KM, u rekonstrukciju gradskih ulica preko 2.500.000,00 KM, u lokalnu putnu mrežu oko 6.700.000,00 KM, u školske objekte preko 1.500.000,00 KM i slično.

U programu Alternativne televizije, Tomaš je govorio i o aktivnostima koje su usmerene prema mladim ljudima, studentima, sportu, kulturi i dr.

Govoreći o epidemiološkoj situaciju u opštini Prnjavor, Tomaš je rekao, da je posljednjih dana i u  Prnjavoru, kao i u čitavoj Republici Srpskoj zabilježen porast broja zaraženih lica, da je Opštinski štab za vanredne situacije u stalnom zasjedanju i da je trenutno najbitnije da se poštuju donesene epidemiološke mjere i preporuke.