U Prnjavoru je juče potpisan ugovor o stipendiranju između Fondacije Hastor i 13 učenika osnovnih i srednjih škola iz opštine Prnjavor. Neki od učenika potpisali su svoj prvi ugovor, dok su ostali stipendisti ove fondacije već duži niz godina. U ovoj školskoj godini, Fondacija će stipendirati i jednog studenta sa područja opštine Prnjavor.

Fondacija Hastor u školskoj 2020/2021. godini stipendira ukupno 2207 učenika i studenata sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini. Godišnja stipendija za učenike osnovnih škola iznosi 1200 KM, za srednjoškolce 1800 KM, a za studente 3000 KM.

Učenici osnovnih i srednjih škola tokom cijele godine mogu slati molbe za stipendiju Fondacije Hastor, a molbe se obrađuju jednom godišnje. Studenti za stipendiju mogu aplicirati putem konkursa koji se objavljuje na njihovoj web stranici. Osnovni uslov za apliciranje je državljanstvo Bosne i Hercegovine i redovno školovanje na području BiH.

Za stipendiju se može aplicirati elektronski putem web stranice http://fondacijahastor.ba/konkurs/ ili poslati molba za stipendiju putem pošte, bez priložene dokumentacije.