НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ 12 НОВОЗАРАЖЕНИХ ЛИЦА, ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистровано је 12 лица заражених вирусом корона, а већина новозаражених је мушког пола, средње и старије животне доби.

Једно лице женског пола, старије животне доби, код кога је потврђено присуство вируса корона је преминуло. Општински штаб за ванредне ситуације изјављује искрено саучешће породици.

Под здравственим надзором тренутно се налазе 148 лица.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистровано је 345 особа заражених вирусом корона, 242 лица су опорављена, док је 13 особа преминуло од посљедица заразе вирусом корона.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Територијална ватрогасна јединица обавјештава становништво општине Прњавор, да у понедјељак, 2. новембра 2020. године од 8.00 до 12.00 часова неће бити доступан број 123, а ради пребацивања телефонског прикључка на другу локацију.

У случају потребе ватрогасне интервенције у наведеном периоду, молимо грађане да позову број 122 – Полицијску станицу Прњавор.

ФОНДАЦИЈА ХАСТОР ПОТПИСАЛА УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ СА 13 УЧЕНИКА ИЗ ПРЊАВОРА

У Прњавору је јуче потписан уговор о стипендирању између Фондације Хастор и 13 ученика основних и средњих школа из општине Прњавор. Неки од ученика потписали су свој први уговор, док су остали стипендисти ове фондације већ дужи низ година. У овој школској години, Фондација ће стипендирати и једног студента са подручја општине Прњавор.

Фондација Хастор у школској 2020/2021. години стипендира укупно 2207 ученика и студената са подручја цијеле Босне и Херцеговине, а стипендије се исплаћују свих 12 мјесеци у години. Годишња стипендија за ученике основних школа износи 1200 КМ, за средњошколце 1800 КМ, а за студенте 3000 КМ.

Ученици основних и средњих школа током цијеле године могу слати молбе за стипендију Фондације Хастор, а молбе се обрађују једном годишње. Студенти за стипендију могу аплицирати путем конкурса који се објављује на њиховој wеб страници. Основни услов за аплицирање је држављанство Босне и Херцеговине и редовно школовање на подручју БиХ.

За стипендију се може аплицирати електронски путем wеб странице http://fondacijahastor.ba/konkurs/ или послати молба за стипендију путем поште, без приложене документације.

ТОМАШ ГОСТОВАО У ПРОГРАМУ АТВ

Начелник општине, Дарко Томаш гостовао је јуче у програму Алтернативне телевизије, гдје је говорио о актуелној епидемиолошкој ситуацији, улагањима у локалну заједницу и другим темама.

Томаш је истакао, да је у протекле четири године, у општину Прњавор инвестирано преко 16.5 милиона КМ. “Од овог износа, преко 10 милиона су пројекти финансирани од стране републичких власти, што значи да је сама локална управа у сваком моменту била спремна да аплицира на позиве републичких власти, да има спремне пројекте и да на најбољи начин користи шансе”, рекао је Томаш.

Он је нагласио, да су активности углавном биле усмјерене на рјешавање крупнијих инфраструктурних пројеката, прије свега у граду. “Покушали смо ријешити саобраћајну инфраструктуру, прије свега у граду, као што су пјешачке стазе у самом центру града које користе наши најмлађи суграђани, кружни ток на улазу у град, градске улице које имају највећу фреквентност и друго”, рекао је Томаш.

Томаш је истакао, да је у изградњу два кружна тока уложено преко 1.200.000,00 КМ, у реконструкцију градских улица преко 2.500.000,00 КМ, у локалну путну мрежу око 6.700.000,00 КМ, у школске објекте преко 1.500.000,00 КМ и слично.

У програму Алтернативне телевизије, Томаш је говорио и о активностима које су усмерене према младим људима, студентима, спорту, култури и др.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацију у општини Прњавор, Томаш је рекао, да је посљедњих дана и у  Прњавору, као и у читавој Републици Српској забиљежен пораст броја заражених лица, да је Општински штаб за ванредне ситуације у сталном засједању и да је тренутно најбитније да се поштују донесене епидемиолошке мјере и препоруке.

НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ 21 НОВОЗАРАЖЕНО ЛИЦЕ

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистрованo је 21 лице заражено вирусом корона, а већина новозаражених је средње животне доби.

Под здравственим надзором тренутно се налази 149 лица.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистроване су 333 особе заражене вирусом корона, док је 241 лице опорављено.

КОНКУРСИ МИНИСТАРСТВА ЦИВИЛНИХ ПОСЛОВА БИХ

Одјељење за локални економски развој и друштвене дјелатности општине Прњавор обавјештава невладине организације и установе из области културе, те вјерске заједнице са подручја општине Прњавор да је Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине објавило два конкурса за додјелу средстава за пројекте из области културе:

  1. Јавни конкурс за додјелу средстава из текућег гранта „Суфинансирање пројеката институција културе у Босни и Херцеговини“ за 2020. годину.
  2. Јавни конкурс за додјелу средстава из текућег гранта „Међународна културна сарадња“ за 2020. годину.

Све додатне информације заинтересовани могу пронаћи на званичној интернет страници Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине:

http://www.mcp.gov.ba/publication/read/javni-konkurs-za-dodjelu-sredstava-iz-tekuceg-granta-sufinansiranje-projekata-institucija-kulture и

http://www.mcp.gov.ba/publication/read/javni-konkurs-za-dodjelu-sredstava-iz-tekuceg-granta-medjunarodna-kulturna-saradnja-za-2020-godinu

ОСАМ НОВОЗАРАЖЕНИХ ЛИЦА, ЈЕДНО ЛИЦЕ ПРЕМИНУЛО

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистровано је осам лица заражених вирусом корона, а већина новозаражених је млађе животне доби. Једно лице код кога је потврђено присуство вируса корона је преминуло.

Општински штаб за ванредне ситуације изјављује искрено саучешће породици.

Под здравственим надзором тренутно се налази 131 лице.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистровано је 312 особа заражених вирусом корона, 239 лица је опорављено, док је 12 особа преминуло од посљедица заразе вирусом корона.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

 

ТРИ НОВОЗАРАЖЕНА, ЈЕДНО ЛИЦЕ ПРЕМИНУЛО

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистрована су три новозаражена лица, а једно лице женског пола, старије животне доби, код кога је потврђено присуство вируса корона је преминуло.

Општински штаб за ванредне ситуације изјављује искрено саучешће породици.

Под здравственим надзором тренутно се налазе 123 лица.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистроване су 304 особе заражене вирусом корона, 238 лица је опорављено, док је 11 особа преминуло од посљедица заразе вирусом корона.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

У ТОКУ СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ, УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ

На 33. скупштинском засједању усвојен је Нацрт ребаланса буџета општине Прњавор за 2020. годину у износу од 17.950.000,00 КМ, што је увећање за 2.050.000,00 КМ или 12,89% у односу на оквир буџета за ову годину.

Највеће повећање у односу на првобитни буџет, односи се на приход од продаје земљишта у износу од 1.171.000,00 КМ. Усвојеним ребалансом уведене су и нове приходовне позиције, као што је грант УНДП/МЕГ за изградњу дистрибутивног цјевовода за водоснабдјевање индустријске зоне Вијака у износу од 133.294,00 КМ, трансфер Фонда солидарности за обнову Републике Српске за сузбијање посљедица изазваних пандемијом вируса корона у износу од 835.470,00 КМ, трансфер Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу за реализацију УНДП пројекта “Зелени економски развој II” у износу од 210.000,00 КМ и други.

Усвојеним Нацртом ребаланса умањени су порески приходи за 498.100,00 КМ и непорески за 211.744,00 КМ.

Скупштина општине Прњавор усвојила је и Нацрт одлуке о измјени Одлуке о извршењу буџета општине за 2020. годину, једно рјешење и три закључка имовинско – правне службе. У наставку скупштинског засједања одборници локалног парламента разматраће још 29 тачака дневног реда, а тренутно се расправља о Приједлогу одлуке о усвајању измјене дијела Регулационог плана „Исток 2, Исток 3 и Југ 1“.

Сједница Скупштине општине почела је у 9.00 часова, а на самом почетку одржан је актуелни час.

 

РАНГ ЛИСТА СТУДЕНАТА ЗА СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ 2020. ГОДИНЕ

Комисија за обраду захтјева за додјелу студентских награда сачинила је ранг листу студената за студентску награду за 2020. годину.

Редни број Име и презиме Факултет Број бодова
1. Дејана Васић Природно-математички факултет, Бања Лука 22,56
2. Милица Јовљевић Факултет политичких наука, Бања Лука 22,48
3. Милан Паликућа Филозофски факултет, Источно Сарајево 21,78
4. Слађана Савковић Факултет техничких наука, Нови Сад 21,74
5. Свјетлана Топић Филолошки факултет, Бања Лука 21,64
6. Марина Николић Природно- математички факултет, Нови Сад 21,54
7. Гаврило Милановић Академија пословних струковних студија, Београд 21,31
8. Стефан Стакић Православни богословски факултет, Београд 21,00
9. Славен Петковић Факултет техничких наука, Нови Сад 20,71
10. Давид Јокић Пољопривредни факултет, Бања Лука 20,55

Студенти који су поднијели захтјев за додјелу студентске награде у 2020. години а не налазе се на ранг листи нису испунили услове према Правилнику о додјели студентске награде најбољим студентима са подручја општине Прњавор („Службени гласник општине Прњавор“ број: 17/18 и 44/20).

Подносиоци захтјева имају право да у року од осам дана од дана објављивања ранг листе уложе приговор Начелнику општине Прњавор.

Предсједник Комисије:

                Сузана Шврака

Ранг листа студената за студентску награду 2020. године