“Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava registrovane poljoprivredne proizvođače (fizička i pravna lica) sa područja opštine Prnjavor, da su u skladu sa Uredbom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar korisnika podsticajnih sredstava (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 30/13, 65/13, 20/14 i 57/16), u obavezi svake godine u periodu od 01. januara do 15. maja izvršiti redovno godišnje ažuriranje podataka o načinu korištenja zemljišnog posjeda (vrstama usjeva/zasada na zemljišnim parcelama u tekućoj godini) kao i o vrsti i brojnom stanju stočnom fonda.

Ažuriranje podataka se vrši u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) u Prnjavoru, a isto je neophodno izvršiti zbog ostvarivanja prava na novčane podsticaje od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske kao i drugih prava po osnovu registracije do kraja tekuće godine.

Za sve dodatne informacije poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti u kancelarije Odjeljenja ili putem kontakt telefona 051/660-860.”