ODRŽAN RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA OPŠTINSKE VLASTI I PRIVREDNIKA

U prostorijama Centra za kulturu danas je održan radni sastanak predstavnika opštinske vlasti sa privrednicima sa područja opštine Prnjavor. Sastanku koji su organizovali načelnik opštine Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić prisustvovalo je 40 privrednika, a glavne teme su bile osnivanje Privrednog savjeta i razvojne perspektive poslovne zone Vijaka.

SAMSUNG CSC

Naredni sastanak zakazan je za 28. septembar.

ČESTITKA POVODOM KURBAN BAJRAMA

Povodom praznika Kurban bajrama načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić uputili su čestitku Medžlisu islamske zajednice i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, sa željom da praznik proslave u miru, radost i dobroj volji za uzajamnim razumijevanjem i poštovanjem. „Plemenita simbolika ovog velikog praznika afirmiše temeljne ljudske vrijednosti koje treba da svima budu vodilja i smisao postojanja. Opština Prnjavor je primjer uspješnog međuvjerskog i međunacionalnog sklada na koji smo posebno ponosni. Privrženi ideji ravnopravnosti i duhovnosti nastavljamo zajedno da gradimo našu opštinu“, navodi se u zajedničkoj čestitki.

POZIV ZA PRIPREMNI SASTANAK POVODOM OSNIVANjA PRIVREDNOG SAVJETA

Načelnik opštine Prnjavor poziva sve zainteresovane privrednike sa područja opštine Prnjavor na pripremni sastanak povodom osnivanja Privrednog savjeta, koji će biti održan 31. avgusta, u 13.00 časova, u Centru za kulturu.

Tema sastanka biće izbor predstavnika privrednih sektora metaloprerađivačke industrije, prehrambene industrije, drvne industrije, građevinarstva, trgovine na veliko i malo, industrije kože i obuće, sektora turizma i ugostiteljstva.

DODIJELjENA SREDSTVA ZA UDžBENIKE UČENICIMA ROMSKE POPULACIJE

U prostorijama Opštine Prnjavor danas je organizovana podjela sredstava za udžbenike učenicima romske nacionalnosti. Prema zvaničnim podacima, šestoro djece iz reda romske populacije pohađa osnovnu i srednju školu u Prnjavoru, dok na području naše opštine, prema posljednjem popisu, živi ukupno 38 pripadnika ove nacionalne manjine.

Predstavnik Udruženja Roma opštine Prnjavor Gordana Mirković zahvalila se načelniku Darki Tomašu na izdvojenim sredstvima, kao i na dobroj saradnji u proteklom periodu.

“Sredstva za udžbenike znače mnogo učenicima romske nacionalnosti, kao i roditeljima koji su većinom nezaposleni”, izjavila je Mirkovićeva.

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover istakao je da romska zajednica u Prnjavoru, za razliku od onih  u drugim opštinama, može biti zadovoljna svojim položajem.

“Prema mojim informacijama, svim pripadnicima romske populacije u Prnjavoru riješeno je stambeno pitanje, što je bila njihova osnovna potreba”, istakao je Rover i dodao da će osnovni cilj u narednom periodu biti rješavanje problema nezaposlenosti Roma.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio se Savezu nacionalnih manjina Republike Srpske koji je u ranijem periodu bio inicijator ove ideje.

“Zadovoljstvo nam je da se djeca iz reda romske populacije školuju, a posebno mi je drago to što ove godine imamo i studenta iz reda ove nacionalne manjine”, izjavio je Tomaš, naglasivši da će Opština Prnjavor naći načina da mu pomogne u toku njegovog fakultetskog obrazovanja.

PODJELA UDžBENIKA ZA DJECU IZ PORODICA BORAČKIH KATEGORIJA

U prostorijama Opštine Prnjavor juče i danas su uručeni udžbenici za sedamdesetoro djece iz socijalno najugroženijih porodica poginulih i nestalih boraca i ratnih vojnih invalida. Pored djece i roditelja, podjeli udžbenika su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, kao i predstavnici boračkih organizacija sa područja opštine Prnjavor.

“Pored dodjele udžbenika, Opština Prnjavor pomaže boračke kategorije i kroz druge aktivnosti, kao što je stipendiranje djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, izjavio je predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor Vlado Živković.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor Dragan Vrhovac izrazio je zahvalnost načelniku Tomašu na izdvojenim sredstvima, te učenicima poželio dobar uspjeh u školi.

“Ova aktivnost se sprovodi redovno, pred početak nove školske godine, te očekujemo da će u budućnosti još veći broj djece iz ovih kategorija dobiti besplatne udžbenike”, naglasio je Vrhovac.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je današnja podjela udžbenika potvrda dobre saradnje između lokalne uprave s jedne, te Boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida s druge strane.

“Opština Prnjavor je uvijek podržavala ovakve programske aktivnosti i one će svakako biti nastavljene i u narednom periodu”, naglasio je Tomaš, dodavši da opštinska vlast vodi računa o boračkim kategorijama, ali da to ne znači da ne postoji i određeni prostor za napredak.

 

LjETNA SCENA PRNjAVOR 2017: PROGRAM ZA ČETVRTAK, 24. AVGUST

U okviru kulturno – zabavne manifestacije “Ljetna scena Prnjavor 2017.”, u četvrtak 24. avgusta, od 21:oo čas biće emitovani kratki filmovi, autora Bojana Jugovića.
Nakon toga, od 22:00 časa, na programu je veče elektronske muzike, tako da će ljubitelji ovog muzičkog pravca moći da uživaju do kraja večeri.

 

 

LjETNA SCENA PRNjAVOR 2017: PROGRAM ZA SRIJEDU 23. AVGUST

U okviru manifestacije “Ljetna scena Prnjavor 2017.” u srijedu 23. avgusta u 21:00 čas, biće organizovano veče klasične muzike, uz koncert muzičkog sastava “Trio fantastikus”.
Nakon toga, iste večeri, na programu je nastup lokalnog benda “Davitelj protiv Davitelja”, koji je bio zakazan za nedelju, ali je zbog kiše odgođen za srijedu.

KAMPANjA „ŠKOLA JE ZA NAS, OPREZ JE ZA VAS“

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Auto – moto savezom Republike Srpske i jedinicama lokalne samouprave, i ove godine pred početak nove školske godine organizuje preventivno – edukativnu kampanju „Škola je za nas, oprez je za vas“. Cilj kampanje je povećati bezbjednost djece u saobraćaju, te uticati na vozače da povećaju oprez pri vožnji, naročito u zonama škola. Bezbjednost djece u saobraćaju zavisi od odgovornosti svih odraslih, bilo da su u pitanju vozači, roditelji, vaspitači, učitelji i drugi. U cilju realizacije navedene kampanje preventivne aktivnosti biće organizovane ne samo pred početak školske godine, već i tokom cijele školske godine.

ZABAVA ZA MALIŠANE NA PRNjAVORSKOJ LjETNOJ SCENI

U sklopu “Ljetne scene Prnjavor 2017.” u utorak 22.08. sa početkom u 18:00 časova, biće održana zabava za najmlađe Prnjavorčane pod nazivom “Ples pod zvijezdama”.
Manifestacija ima za cilj obogatiti kulturno – zabavnu scenu našeg grada, a pokrovitelj je Opština Prnjavor.

OBILjEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE PRNjAVOR

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš pozvao je danas sve Prnjavorčane na jedinstvo, a posebno one koji se bave politikom.

Tomaš je nakon parastosa i polaganja vijenaca kod spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Spomen hramu na Vučijaku povodom Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave opštine, rekao da se može uspjeti samo ako su svi ujedinjeni u borbi za interese građana.

“Treba da se takmičimo u pozitivnim stvarima za lokalnu zajednicu, jer samo tako možemo naprijed”, poručio je Tomaš i dodao da će lokalna vlast uvijek biti u službi svojih građana.

On je izrazio uvjerenje da bolji dani za opštinu Prnjavor tek dolaze.

“Kada bude otvoren autoput Banjaluka-Doboj naša opština će imati posebnu perspektivu. Mislim da je to ogroman poklon Vlade Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika našoj lokalnoj zajednici za budući razvoj”, izjavio je Tomaš.

On je podsjetio da će otvaranjem poslovne zone kod petlje “Prnjavor” biti stvorene mogućnosti za razvoj Prnjavora u narednih pedesetak godina.

Povodom Preobraženja Gospodnjeg jutros je u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru služena liturgija, a rukovodstvo opštine upriličilo je i svečani ručak za zvanice i goste, predstavnike svih segmenata života i rada u ovoj opštini.

SRNA /T.S/