U prostorijama Opštine Prnjavor juče i danas su uručeni udžbenici za sedamdesetoro djece iz socijalno najugroženijih porodica poginulih i nestalih boraca i ratnih vojnih invalida. Pored djece i roditelja, podjeli udžbenika su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, kao i predstavnici boračkih organizacija sa područja opštine Prnjavor.

“Pored dodjele udžbenika, Opština Prnjavor pomaže boračke kategorije i kroz druge aktivnosti, kao što je stipendiranje djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, izjavio je predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor Vlado Živković.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor Dragan Vrhovac izrazio je zahvalnost načelniku Tomašu na izdvojenim sredstvima, te učenicima poželio dobar uspjeh u školi.

“Ova aktivnost se sprovodi redovno, pred početak nove školske godine, te očekujemo da će u budućnosti još veći broj djece iz ovih kategorija dobiti besplatne udžbenike”, naglasio je Vrhovac.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je današnja podjela udžbenika potvrda dobre saradnje između lokalne uprave s jedne, te Boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida s druge strane.

“Opština Prnjavor je uvijek podržavala ovakve programske aktivnosti i one će svakako biti nastavljene i u narednom periodu”, naglasio je Tomaš, dodavši da opštinska vlast vodi računa o boračkim kategorijama, ali da to ne znači da ne postoji i određeni prostor za napredak.