Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš pozvao je danas sve Prnjavorčane na jedinstvo, a posebno one koji se bave politikom.

Tomaš je nakon parastosa i polaganja vijenaca kod spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Spomen hramu na Vučijaku povodom Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave opštine, rekao da se može uspjeti samo ako su svi ujedinjeni u borbi za interese građana.

“Treba da se takmičimo u pozitivnim stvarima za lokalnu zajednicu, jer samo tako možemo naprijed”, poručio je Tomaš i dodao da će lokalna vlast uvijek biti u službi svojih građana.

On je izrazio uvjerenje da bolji dani za opštinu Prnjavor tek dolaze.

“Kada bude otvoren autoput Banjaluka-Doboj naša opština će imati posebnu perspektivu. Mislim da je to ogroman poklon Vlade Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika našoj lokalnoj zajednici za budući razvoj”, izjavio je Tomaš.

On je podsjetio da će otvaranjem poslovne zone kod petlje “Prnjavor” biti stvorene mogućnosti za razvoj Prnjavora u narednih pedesetak godina.

Povodom Preobraženja Gospodnjeg jutros je u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru služena liturgija, a rukovodstvo opštine upriličilo je i svečani ručak za zvanice i goste, predstavnike svih segmenata života i rada u ovoj opštini.

SRNA /T.S/