VASKRŠNjI KONCERT PREMJEŠTEN U SPORTSKU DVORANU

Povodom obilježavanja vaskršnjih praznika, koncert rok grupe „Riblja čorba“ biće održan u sportskoj dvorani „Sloga“ sa početkom u 22.00 časa, zbog kiše i niskih temperatura koje najavljuju meteorolozi. Kulturno umjetnički program u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ biće održan u Domu kulture, kako je prethodno i najavljeno. 17. Vaskršnja manifestacija pod pokroviteljstvom načelnika opštine Prnjavor dr Siniše Gatarića biće održana u nedjelju, 1. maja.

VASKRŠNjA ČESTITKA

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić i predsjednik SO, Borko Lukanović, svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti čestitaju srećne vaskršnje praznike sa željom da ih proslave u miru, sreći i radosti.

 

OTVOREN VASKRŠNjI MINI SAJAM

SAMSUNG CSCPovodom vaskršnjih praznika na gradskom trgu u Prnjavoru, danas je otvoren mini sajam na kome su proizvode izložili proizvođači rakije, meda, cvijeća, slatkiša i drugih predmeta ručne izrade. U toku sajma na trgu će biti izloženo veliko vaskršnje jaje, koje su tokom otvaranja oslikali mališani iz JU Dječiji vrtić „Naša radost“.

(više…)

RADNO VRIJEME ZA PRVI I DRUGI MAJ

Odlukom o radu u dane republičkih praznika, 1. maja (Međunarodni praznik rada) u okviru prijavljenog radnog vremena mogu da rade: subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima – benzinske pumpe, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom i dragstori od 00.00 do 24.00 časa. Drugog maja do 12,00 časova mogu da rade svi privredni subjekti na području opštine Prnjavor.

EVROPSKA MREŽA PREDUZETNIŠTVA U MOSKVI

Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti obavještava da Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća poziva sve zainteresovane poslovne subjekte i institucije da učestvuju na poslovnim susretima u okviru Evropske mreže preduzetništva u Ruskoj federaciji u Moskvi, 26. i 27. maja 2016. godine tokom Russian Entrepreneurship Cooperation Days 2016 i  Metalloobrabotka 2016.

Registracija za poslovne susrete se obavlja putem linka: https://www.b2match.eu/rus2016, a period za prijavu je 14. april – 25. maj 2016. godine. Učestvovanje je besplatno za sve registrovane subjekte u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Susreti su otvoreni za sve sektore, a popratni događaji podrazumijevaju individualne poslovne sastanke, konferenciju i posjete klasterima, kao i panel diskusije, okrugle stolove i komunikaciju između inovatora, investitora, fondova, ruskih i međunarodnih preduzeća, industrijskih parkova, bankarskih i osiguravajućih društava i drugih tržišnih aktera.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu pronaći na stranici Republičke agencije za mala i srednja preduzeća: http://www.rars-msp.org/sr-Cyrl-BA/clanak/2751cdb0-066f-4723-b1bb-a5e800a67b1c.

SUTRA OTVARANjE VASKRŠNjEG MINI SAJMA

SAMSUNG CSC

Na gradskom trgu u Prnjavoru sutra u 10.00 časova biće otvoren „Vaskršnji mini sajam“, na kome će se predstaviti proizvođači rakije, meda, slatkiša, cvijeća i drugih proizvoda ručne izrade. U toku sajma na gradskom trgu biće izloženo veliko vaskršnje jaje, koje će tokom otvaranja oslikavati i mališani JU Dječiji vrtić „Naša radost“. Sajam će biti otvoren do 1. maja.

POTPISAN ANEKS SPORAZUMA O REALIZACIJI PROJEKTA PROVELIČ

SAMSUNG CSCNačelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić, zamjenik direktora KP „Vodovod“ Brane Đurić i predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda za šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor sa izvorišta Povelič Nebojša Todić potpisali su danas aneks sporazuma o realizaciji projekta Povelič, kojim je definisano da će učešće građana u izgradnji sekundarne iznositi 1.250,00 KM sa mogućnošću plaćanja u pet rata, za one građane koji pojedinačne ugovore potpišu do 30.06.2016. godine, dok će učešće u izgradnji sekundarne mreže za građane koji ugovore potpišu nakon ovog datuma iznosi 2.000,00 KM, bez mogućnosti plaćanja u rate. (više…)

OPANČIĆI ZA SPKD „PROSVJETA“

SAMSUNG CSCNačelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić ugostio je danas najmlađe članove SPKD “Prosvjeta“ i tom prilikom poklonio im opančiće za igru. „Zadovoljstvo mi je da pred vaskršnje praznike najmlađim našim sugrađanima, koji se bave umjetnošću i kulturom podarim opančiće, u kojima će u nekom narednom periodu još bolje predstavljati naš grad i usavršavati svoje vještine„ , rekao je Gatarić. On je naglasio, da SKPD „Prosvjeta“ sa mladim ansamblom ima budućnost, jer se radi o velikom broju mladih ljudi koji vrijedno vježbaju. (više…)

REZULTATI KONTROLE KVALITETA VODE JAVNE VODOVODNE MREŽE OD 07.04. I 14.04.2016. GODINE

Prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo RS od 7. 04.2016. godine, broj: HH-2209-2214/V/03/2016 i od 14.04.2016, broj HH-2469-2474/V/04/2016 , ispitivanjem uzoraka gradskog vodovoda uzetih dana 29.03.2016. i 06.04.2016. godine, utvrđeno je da svi uzorci vode odgovaraju odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, u pogledu analiziranih fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara. Zbog neujednačenosti kvaliteta vode u prethodnom periodu i na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rješenje o zabrani upotrebe vode za piće i pripremu hrane broj: 10-510-940/15 od 12.11.2015. godine i dalje ostaje na snazi.