Omladinski centar u Prnjavoru predstavio je danas projekte „Komadić sreće“ i „Soba muzičkih želja“, koji su uspješno realizovani uz podršku Opštine Prnjavor i Međunarodne organizacije za migracije. Mladi su opremili prvu muzičku sobu u Prnjavoru koju će moći koristiti svi muzičari i uredili dječije igralište u gradskom parku kod Centra za kulturu.

Članica Omladinskog centra Emilija Grumić koja je radila u grupi na projektu „Komadić sreće“ kaže da je cilj bio da se stvori sigurno mjesto za djecu, da se imaju gdje igrati i provoditi slobodno vrijeme sa roditeljima. 

„Jedan dio igračaka koje smo obezbjedili za ovaj projekat postavili smo u parku, a jedan ćemo donirati i gradskom vrtiću.  Djeca se već igraju ovdje i to nam je dobar pokazatelj da smo uspjeli u svojoj namjeri“ , rekla je ona.

Nemanja Danojević, koji je član prnjavorske grupe „Deminutiv“,  kaže da se na projektu „Soba muzičkih želja“ radilo u proteklih godinu dana. 

„Soba je prilagođena svim muzičarima da obavljaju probe, vježbaju,  uče svirati na novim instrumentima, da slušaju muziku, druže se. Prostoriju mogu koristiti svi bendovi, orkestri, KUD-ovi, pojedinci svih uzrasta“, rekao je Danojević.

Opština Prnjavor je za opremanje „Sobe muzičkih želja“  izdvojila 6.000 KM, dok je grant za projekte Međunarodne organizacije za migracije i EU je takođe 6.000 KM.

Šef kancelarije Međunarodne organizacije za migracije Kristina Šešlija kaže da je uvijek zadovoljstvo doći u Prnjavor i vidjeti koliko su mladi angažovani i aktivni u svojoj lokalnoj zajednici.

Šešlija je napomenula da Omladinski centar od samog osnivanja kroz razne projekte i aktivnosti afirmiše mlade, a za svaku pohvalu i divljenje je i činjenica da za svoj rad imaju i podršku lokalne zajednice.

Predstavljanju projekata prisustvovao je i načelnik opštine, Darko Tomaš koji kaže da su mladi pokazali da imaju prave ideje i da ih znaju realizovati zbog čega će i dalje imati njegovu punu podršku. 

Srna T.S.