Omladinska banka u Prnjavoru u saradnji sa Opštinom Prnjavor i Fondacijom „ Mozaik“, na osnovu apliciranih projekata u trećem pozivu na mikrobiznise, odobrila je dvojici mladih preduzetnika grant od ukupno 4.000 KM.

Oba mikrobiznisa će se registrovati kao osnovna djelatnost – samostalni preduzetnik, a Opština Prnjavor i Fondacija „Mozaik“ obezbjedili su za ovu namjenu po 2.000 KM.

Auto servisu „Simić“ , vlasnika Branka Simića odobreno je 2.000 KM za kupovinu mašine za čišćenje i mijenjanje ulja u mijenjačima i AS M auto, vlasnika Marka Pušića isti iznos za nabavku dodatnog alata.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su na ovaj način dvojica mladih ljudi obezbjedila inicijalna sredstva za samozapošljavanje i najavio da će lokalna zajednica i u narednom periodu pomagati mladima koji žele da riješe pitanje zaposlenja.

„Zahvalnost Fondaciji ‘Mozaik’ koja nam je partner u ovom projektu, kao i Omladinskoj banci i Omladinskom centru na uloženom trudu i realizaciji mnogih važnih projekata u našoj lokalnoj zajednici“ , rekao je Tomaš.

On je istakao da se nekada važnost projekta ne mjeri visinom finansijskog učešća nego idejom  i rješenjem konkretnog problema.

Iz Omladinske banke Prnjavor naglašavaju da je ova godina za njih bila jako uspješna jer su osim dva mikrobiznisa, za koja su danas potpisani ugovori, realizovali još devet različitih projekata.

SRNA T.S.