Načelnik opštine, Darko Tomaš danas je upriličio prijem za vlasnike najuređenijih dvorišta na području opštine Prnjavor i uručio im novčane nagrade.

U kategoriji dvorište javne ustanove, organizacije i institucije najviše glasova dobilo je dvorište Srpske pravoslavne crkvene opštine Velika Ilova na Smederevu,  u kategoriji domaćinstvo na selu nagrađena je porodica Duronić iz  Crkvene, kod poslovnih subjekata najuređenije dvorište ima izletište „Ivel“,  dvorište Nikoline Janjić odnijelo je pobjedu  u kategoriji privatno dvorište, a najuređeniji balkon ove godine  ima Dragana Kljunić.

Sveštenik Sreten Živković kaže da crkveno dvorište samo po sebi ima toplinu jer je u njegovom centru sveti Hram koji daje svemu poseban osjećaj.

„Ovakvom akcijom šalje se lijepa slika iz naše parohije, a supruga i ja smo imali pomoć parohijana na uređenju cijelog kompleksa zbog čega nije bilo teško da postignemo željeni rezultat“ , rekao je on.

Dragana Kljunić  koja je dobila nagradu za najuređeniji balkon kaže da je prije svega nastojala napraviti ugodno mjesto za svoju porodicu.

„Ukusi su različiti, treba prije svega ugoditi sebi, a ako se dopadne i drugima onda je utisak potpun“ kaže Kljunićeva.

Načelnik opštine, Darko Tomaš čestitao je svim učesnicima konkursa i istakao da su svi uložili mnogo truda, vremena, ali i finanijskih sredstava kako bi uredili svoja dvorišta.

„Oni su pravi primjer drugima, ali sam uvjeren da na području opštine ima još mnogo domaćinstava koja bi mogla učestvovati u ovom nadmetanju“ , rekao je Tomaš.

Porodica Duronić kojoj je pripala nagrada  u kategoriji najuređenijeg domaćinstvo na selu odlučila je da novčana sredstva od nagrade ustupiti Dnevnom centru “Neven” čiji su štićenici djeca sa poteškoćama u razvoju.

Srna T.S.