U sali Skupštine opštine Prnjavor danas su potpisani ugovori o dodjeli podsticajnih sredstava za samozapošljavanje mladih kroz “start up” preduzetništvo za 2022. godinu, za šta je Opština Prnjavor izdvojila ukupno 30.000 KM.

Ugovori su zaključeni sa četiri Korisnika sredstava koji ispunjavaju sve uslove propisane javnim pozivom, a to su Mladenka Piljagić iz Velike Ilove, koja će sredstva uložiti u otvaranje autopraone, Željana Pakuševski, čija je poslovna ideja otvaranje kozmetičkog salona, a Branko Simić iz Donje Ilove i Marko Pušić iz Hrvaćana otvaraju svoje autoservise.

Ukupan iznos novčanih sredstava koji će biti isplaćen pojedinačno svakom od korisnika je 6.000 KM i namijenjen je za nabavku opreme, mašina, alata i/ili repromaterijala, uređenje i opremanja poslovnih prostora, za troškove poslovanja (registracija, takse, zakupnina, troškovi komunalnih usluga i drugi troškovi vezani za obavljanje zanatsko-preduzetničke djelatnosti), kao i za uplate poreza i doprinosa na plate.

Potpisnici ugovora izrazili su zahvalnost načelniku opštine, Darku Tomašu na podršci koja će im mnogo značiti na samom početku poslovanja.

Opština Prnjavor je i u ranijem periodu realizovala slične projekte u saradnji sa UNDP-om.

Načelnik opštine, Darko Tomaš čestitao je potpisnicima na pokretanju vlastite djelatnosti, te izrazio zahvalnost svim odbornicima koji su podržali ovakvu odluku, dodavši da je sama inicijativa bila od odbornika Mirka Bukvića, amandmanom da se pomenuta sredstva izdvoje za pomenute svrhe u tekućoj godini.