Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš uručio je danas novčane nagrade studentima koji su ostvarili pravo na studentsku nagradu. Nagradu u iznosu od po 5.000 KM dobile su Marina Dušanić, Mirjana Spasojević i Jelena Đurić.  Pored novčanih nagrada, načelnik Tomaš je danas uručio i vaučere za turističko putovanje u Prag, za svih šest studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za studentsku nagradu u 2018. godini. „Drugu godinu za redom dijelimo studentske nagrade i ovo je najbolji način da se nagrade mladi ljudi koji postižu izvanredne rezultate i uspjehe“, rekao je načelnik Tomaš. On je naglasio da Prnjavor i Republika Srpska sa ovim mladim ženama imaju uspješnu budućnost.

„Kako su posvećeno ostvarivale prave rezultate tokom školovanja, uvjeren sam, da će na isti način i sutra kada se zaposle, biti najbolje u svom poslu i zauzeti važne pozicije u opštini Prnjavor i Republici Srpskoj“, rekao je Tomaš. Marina Dušanić je student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a nagradu je u njeno ime primila majka, Dragica Dušanić, koja se ovom prilikom zahvalila lokalnoj upravi i načelniku na prijemu i nagradi.

 

Student četvrte godine Fakulteta politički nauka u Banjaluci, Mirjana Spasojević rekla je da joj nagrada puno znači, ali da znači i drugim studentima da se trude i rade i da uspjeh neće izostati.

 

 

 

Jelena Đurić, koja pohađa studije prava u Beogradu zahvalila se načelniku Tomašu na nagradi. „Jako je lijepo od načelnika, što je primjetio naš trud i zalaganje. Ovo nam je veliki podsticaj za dalje školovanje“, rekla je Đurić.

 

 

 

Na turističko putovanje u Prag, zajedno sa Marinom, Mirjanom i Jelenom, ići će i Milijana Janjić, Slađana Preradović i Tatjana Šestić.

Studentske nagrade se dodjeljuju u tekućoj godini za tri studenta sa područja opštine Prnjavor. Pravo na dodjelu studentske nagrade imaju studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i zemljama bivše Jugoslavije, koji nisu obnovili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu položili sve ispite iz prethodnih godina studija. Studenti moraju imati prosečnu ocjenu najmanje 9,50 i poželjno je da su u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju iz nekog nastavnog predmeta. Studentske nagrade se dodjeljuju na osnovu prijave po javnom pozivu, a pravo na nagradu, studenti mogu ostvariti samo jednom u toku prvog ciklusa studija.