U prostorijama opštine Prnjavor danas su potpisani ugovori o stipendiranju između predstavnika fondacije Hastor i 22 stipendista sa područja naše opštine. Fondacija Hastor postoji od 2006. godine, a ovo je deveta godina od kako se stipendiraju učenici i studenti sa područja opštine Prnjavor.

Direktor fondacije Hastor Sead Fijuljanin naglasio je da sa pojedinim stipendistima danas po deveti put potpisuje ugovor.

“Bitno je da roditelji, zajedno sa nama, motivišu svoju djecu da uče i da se zalažu za osnovne vrijednosti kao što su izuzetan uspjeh u školi i primjereno vladanje, ali i volontiranje, te pomoć našim mlađim stipendistima”, naveo je Fijuljanin, dodavši da je fondacija prisutna u 110 opština širom BiH, a da je stipendiranjem obuhvaćeno više od 1.800 učenika i studenata.

Učenica devetog razreda Osnovne škole “Meša Selimović” Alisa Halilić već šestu godinu je stipendista fondacije Hastor.

“Stipendija nam znači mnogo, pomaže nam da kupimo kartu, užinu i druge stvari koje su nam neophodne za školu”, naglasila je Alisa.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zahvalnost predstavniku fondacije Hastor, kao i nadu da će ovaj vid podrške učenicima i studentima biti nastavljen i u budućnosti.

“Cilj fondacije jeste pružanje podrške mladim ljudima i to je nešto što se potpuno uklapa u politiku naše lokalne zajednice”, istakao je Tomaš.