U prostorijama Opštine Prnjavor danas su potpisani ugovori o donaciji građevinskog materijala za stambeno zbrinjavanje dvije povratničke porodice sa područja opštine Prnjavor. Ugovor su, osim korisnika, potpisali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, koje je obezbijedilo sredstva za građevinski materijal, te Opština Prnjavor u svojstvu koordinatora.

Predstavnica Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Emira Mešić istakla je da ministarstvo u kontinuitetu pomaže povratničke porodice sa područja opštine Prnjavor.

“Prošle godine smo uručili donacije za tri povratničke porodice iz Prnjavora, ove godine su predviđene dvije, a nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovom praksom”, izjavila je Mešićeva i dodala da korisnici u okviru donacije dobiju sve što im je potrebno da bi stvorili minimum stambenih uslova za pristojan život.

Prema njenim riječima, svaki korisnik mora ispuniti opšte, zakonom propisane uslove, kao i posebne kriterijume.

“Opšti uslovi su da ima status povratnika i imovinu, da je 1991. godine živio na adresi na kojoj traži obnovu i da ima potpisanu izjavu da će nakon donacije tu živjeti, dok se u posebne kriterijume ubraja socijalni status povratnika”, naglasila je Mešićeva.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Slaviša Milanković naglasio je da Opština Prnjavor ima ulogu koordinatora u ovom projektu, dok ministarstvo pokriva kompletnu finansijsku konstrukciju.

“Ovo je primjer dobre saradnje i zahvalni smo Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, jer će naši sugrađani dobiti krov nad glavom”, izjavio je Milanković, dodavši da je povratak raseljenih lica sa područja opštine Prnjavor realizovan u maksimalnom obimu.