Usljed olujnog vjetra, koji je područje opštine Prnjavor zahvatio u poslijepodnevnim časovima 11.12.2017. godine, a jaki udari vjetra nastavili su se i u toku noći i jutra 12.12.2017. godine, došlo je do prestanka snabdijevanja električnom energijom u većem broju mjesnih zajednica i prekida fiksne telefonije, čupanja drveća, razotkrivanja objekata, te pada stubova za niskonaponsku mrežu. Sve ekipe  Elektrodistribucije RJ Prnjavor su na terenu i sukcesivno otklanjaju kvarove, a Teritorijalna vatrogasna jedinica vrši raščišćavanje i uklanjanje oborenog drveća, kao i ekipe opštinske uprave radi praćenja stanja i preduzimanja mjera.

Prema prognozama Republičkog hidrometerološkog zavoda do smirivanja situacije doći će u poslijepodnevnim i večernjim časovima.

Upozoravaju se građani na opasnost od pada drveća,  kao i crijepova i drugih objekata nošenih jakim vjetrom, te se preporučuje smanjeno kretanje i opreznost, kako učesnika u saobraćaju, tako i pješaka. Posebnu opasnost predstavljaju oboreni stubovi niskonaponske i visokonaponske mreže, te se upozoravaju građani da ne prilaze žicama, nego da obavijeste nadležne službe i obilježe navedena mjesta da ne bi drugi građani došli u opasnost.

Građani sve uočene opasnosti mogu prijaviti na broj telefona 051/660-853, Odsjeku za civilnu zaštitu opštine Prnjavor, kao i na broj 121, Centra za obavještavanje Banja Luka.

Saopštenje