Начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић и Милорад Вуковић, директор фирме „Градитељ“, АД Теслић потписали су данас уговор о извођењу радова на изградњи дјечијег вртића „Наша радост“, фаза три грађевинско занатски радови, у вриједности од 143.000 КМ. „Велико ми је задовољство што пројекат доградње вртића улази у завршну фазу. Завршетком ових радова град ће добити једну институцију која ће омогућити не само образовање и васпитавање наше дјеце, када је у питању предшколско образовање, него ће и већи број дјеце адекватно бити збринут“, рекао је Гатарић.

Он је напоменуо, да се пројекат доградње вртића одвијао у три фазе, од постављања темеља, преко радова до изградње крова и на крају завршне фазе унутрашњег и вањског уређења. „Завршетком треће фазе вртић ће бити одмах усељив. Уговором је регулисано да ће радови трајати 60 радних дана, а будући да се ради о веома озбиљној и одговорној фирми, која је побједила на јавном тендеру, убјеђен сам да ћемо већ почетком септембра вртић ставити у функцију“, рекао је Гатарић.

Милорад Вуковић, директор фирме „Градитељ“ АД Теслић је рекао, да ће радови у трећој фази обухватити завршну фасаду, комплетну столарију вањску и унутрашњу, малтерисање, електро инсталације, водовод и гријање, те да ће ова фирма поштовати рокове прописане уговором. Реализацијом пројекта доградње дјечијег вртића „Наша радост“ биће рјешен дугогодишњи проблем недостатка смјештајних капацитета у овој установи, а биће обезбијеђен и нови садржај – смјештај за дјецу млађу од три године тј. јаслице. Укупна вриједност пројекта износи 350.000,00 КМ. Средства за реализацију прве и друге фазе обезбиједили су донатори, док су у буџету општине објезбјеђена средства за реализацију треће фазе.