Kao dio planiranih aktivnosti u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, završena je obuka druge grupe od sedam nezaposlenih osoba iz Prnjavora za CNC (CNC)  operatere.

U grupi su bila tri devetnaestogodišnjaka, a posebno nam je drago što je obuku pohađala i jedna dama. Obuka je trajala 40 školskih časova, a izvodila se na Mašinskom fakultetu u Banjaluci. Učesnici obuke su veoma zadovoljni pruženom prilikom, kao i samim kvalitetom obuke.

U okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, do sada je obučeno ukupno 15 osoba za CNC (CNC) operatere. S obzirom na to da za ovim zanimanjem postoji značajna tražnja, nadamo se da će učesnici obuke uskoro biti zaposleni.

Lokalno partnerstvo Prnjavor je jedno od 19 takvih partnerstva uspostavljenih u zemlji u okviru projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Evropska unija sa 4 miliona evra a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a koji za cilj ima prekvalifikaciju skoro 2.000 nezaposlenih osoba te zapošljavanje najmanje njih 620 u 22 opštine u BiH.

Članovi Partnerstva Prnjavor su Agencija za razvoj preduzeća Eda Banja Luka (vodeći partner), Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Prnjavor, Centar srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, MI Trivas d.o.o. i Topling d.o.o.

Agencija za razvoj preduzeća EDA