U prostorijama Opštinske uprave danas je potpisan ugovor o nabavci tehničkog vozila za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor. Potpisivanju ugovora su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predstavnici firme “Eko-Bel” d.o.o. iz Laktaša. Vrijednost ugovora je 170.000KM, od čega je 80 hiljada obezbijedio Vatrogasni savez Republike Srpske, a razliku od 90 hiljada Opština Prnjavor.

Predstavnik dobavljača, firme “Eko-Bel” d.o.o, Ljiljana Đoković, istakla je da je vozilo namjenjeno za tehničke intervencije, tačnije za pomoć povrijeđenima prilikom saobraćajnih nezgoda.

“Sve komponente vozila se izrađuju u skladu sa evropskim standardima, a pored Prnjavora, vozilo posjeduju Opština Laktaši i Grad Banjaluka”, naglasila je Đoković.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora, uz želju da vozilo. namjenjeno za pomoć povrijeđenima u saobraćajnim udesima, bude što manje korišteno.

“Ovom prilikom napominjem da je prošle godine, u saradnji sa Vatrogasnim savezom Republike Srpske, obezbijeđeno jedno vozilo vrijednosti skoro 300.000KM, od čega je Vatrogasni savez obezbijedio 240.oooKM”, istakao je Tomaš i dodao da će ovom nabavkom biti zaokružen proces modernizacije opreme Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru.