У Прњавору је данас 407 корисника, односно породица са троје и више дјеце,  добило „Поносну картицу” која ће им као мјера подршке породици и повећању наталитета омогућити одређене попусте приликом куповине роба и услуга.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је увјерење да су они који су у протеклих годину дана већ користили овај вид помоћи вишечланим породицама свједоци велике користи од употребе картица.

„Сви они су тражили да им се реизда нова картица, а имамо и нових корисника, што је доказ вриједности самог пројекта. Увјерен сам и да ће се у ову активност, на позив који сам упутио, укључити још више пословних субјеката са подручја општине Прњавор и као вид донације одобрити одређене попусте при куповини јер тако и себи осигуравају сигурно тржиште“, каже Томаш.

Он је подсјетио да се садашње картице могу користити у наредне двије године у свим привредним субјектима на подручју Републике Српске који су дио пројекта.

Данијел Дуронић из Кремне, отац три дјевојчице, каже да његова породица први пут користи картицу.

„ Лијепо је да неко има осјећаја за вишечлане породице и води рачуна о дјеци, да се бори за нас. Картица и погодиности које добијамо сигурно ће нам добро доћи“, рекао је Дуронић.

Славица Грумић из Дренове, мајка троје дјеце, такође „Поносну картицу” добија први пут, а каже да јој је најпотребнија за куповину одјеће и обуће.

Општина Прњавор кроз своју пронаталитетну политику пружа различите видове помоћи породицама, па је тако од ове године увела новчану подршку за свако рођено дијете, обезбијеђени су бесплатни уџбеници за све основце, док су за Удружење родитеља са четворо и више дјеце обезбијеђена и одређена средства за набавку пластеника, слање дјеце у школу пливања и друге погодности.

Срна Т.С.