U Prnjavoru je danas 407 korisnika, odnosno porodica sa troje i više djece,  dobilo „Ponosnu karticu” koja će im kao mjera podrške porodici i povećanju nataliteta omogućiti određene popuste prilikom kupovine roba i usluga.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je uvjerenje da su oni koji su u proteklih godinu dana već koristili ovaj vid pomoći višečlanim porodicama svjedoci velike koristi od upotrebe kartica.

„Svi oni su tražili da im se reizda nova kartica, a imamo i novih korisnika, što je dokaz vrijednosti samog projekta. Uvjeren sam i da će se u ovu aktivnost, na poziv koji sam uputio, uključiti još više poslovnih subjekata sa područja opštine Prnjavor i kao vid donacije odobriti određene popuste pri kupovini jer tako i sebi osiguravaju sigurno tržište“, kaže Tomaš.

On je podsjetio da se sadašnje kartice mogu koristiti u naredne dvije godine u svim privrednim subjektima na području Republike Srpske koji su dio projekta.

Danijel Duronić iz Kremne, otac tri djevojčice, kaže da njegova porodica prvi put koristi karticu.

„ Lijepo je da neko ima osjećaja za višečlane porodice i vodi računa o djeci, da se bori za nas. Kartica i pogodinosti koje dobijamo sigurno će nam dobro doći“, rekao je Duronić.

Slavica Grumić iz Drenove, majka troje djece, takođe „Ponosnu karticu” dobija prvi put, a kaže da joj je najpotrebnija za kupovinu odjeće i obuće.

Opština Prnjavor kroz svoju pronatalitetnu politiku pruža različite vidove pomoći porodicama, pa je tako od ove godine uvela novčanu podršku za svako rođeno dijete, obezbijeđeni su besplatni udžbenici za sve osnovce, dok su za Udruženje roditelja sa četvoro i više djece obezbijeđena i određena sredstva za nabavku plastenika, slanje djece u školu plivanja i druge pogodnosti.

Srna T.S.