FOTO: Opština Prnjavor

FOTO: Opština Prnjavor

U Prnjavoru je u toku 20. turnir u uličnom basketu, koji je uvršten na listu turnira pod ingerencijom Međunarodne košarkaške federacije. Turnir je počeo sinoć prvim utakmicama u mlađim kategorijama, a obezbijeđen je najveći nagradni fond u Republici Srpskoj od 4.000 KM.

Za nastup u mlađim kategorijama prijavljeno je 40 ekipa. Seniori će izaći na teren od 22. do 24. jula, a prijave zainteresovanih ekipa primaju se do 21. jula.

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, koji je prisustvovao otvaranju turnira, rekao je da je ovo jedan od najbitnijih ljetnih sportskih događaja koji okuplja veliki broj ljudi, ne samo sa područja Prnjavora, već i iz okruženja, ali i Prnjavorčana koji žive u inostranstvu a trenutno se nalaze u zavičaju. “Svi oni će imati priliku da se druže i uživaju u vrhunskom basketu”, istakao je Gatarić, dodajući da je ovo izuzetna prilika i za promociju same opštine.

FOTO: Opština Prnjavor

FOTO: Opština Prnjavor

On je zahvalio svima koji su prepoznali značaj održavanja ovog sportskog događaja za lokalnu zajednicu i kao sponzori podržali organizaciju manifestacije.

Organizator turnira je Košarkaški klub “Mladost 76” iz Prnjavora, a pokrovitelj načelnik opštine.

SRNA /T.S/