U mjesnoj zajednici Štrpci počela je prva faza uređenja dionice puta od Jusupovića do Radulovića u dužini od oko 1,8 kilometara, čija je vrijednost oko 50.000,00 KM.

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, koji je danas sa saradnicima posjetio radilište, precizirao je da su u toku zemljani radovi, odnosno faza potpunog uređenja trase do asfaltiranja. “U narednih mjesec dana, kada budu završeni ovi radovi, biće postavljen i dio asfalta“, rekao je Gatarić .

On je podsjetio da je ova dionica od velikog značaja jer spaja opštine Derventu i Prnjavor, uz istovremeno rasterećenje puta koji prolazi kroz zaseoke Muse i Ruževce, a važan je i za stanovnike sela Brestovo, koje pripada dobojskoj, odnosno novoformiranoj opštini Stanari.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Štrpci, Slaviša Musić, napomenuo je da je put do sada bio u katastrofalnom stanju, te da su mještani zadovoljni što su radovi na ovoj dionici otpočeli jer će moći lakše i brže doći do grada.

“Do septembra bi trebali biti završeni zemljani radovi i kanali, a nakon toga ćemo asfaltirati najmanje 500 metara puta. Ako budemo uspjeli obezbijediti donatorska sredstva možda uspijemo sve odjednom završiti“ kaže on.

SRNA /T.S/