SAMSUNG CSCU okviru društveno odgovorne akcije “Dobro djelo”, kompanija m:tel je poklonila dječije igralište opštini Prnjavor, čije je svečano otvaranje upriličeno danas, a obilježili su ga smijeh i radost mališana. Podsjećamo, riječ je o projektu koji je kompanija m:tel pokrenula u cilju da pojedinci, udruženja ili organizacije prijave dobro djelo u svom gradu ili opštini, i to putem zvaničnog sajta akcije www.dobrodjelo.com , nakon čega je lokalnu zajednicu sa najviše dobrih djela m:tel nagradio dječijim igralištem, a opština Prnjavor je bila je nauspješnija u ovom poduhvatu.

SAMSUNG CSC“Ako prelistate bilo koje dnevne novine – lokalne, regionalne ili svjetske i na vagu stavite sa jedne strane lijepe i pozitivne vijesti, a sa druge negativne, shvatili biste da, nažalost, ove druge debelo pretežu. Zato smo prošle godine osmislili akciju ‘Dobro djelo’, s prvenstvenim ciljem da se popularizuje dobrota, humanost, prave vrijednosti i pozitivne tople ljudske priče”, kazao je povodom donacije igrališta Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel.

SAMSUNG CSC

On je podsjetio na činjenicu da je na mapi dobrih djela na stranici www.dobrodjelo.com u okviru ove akcije upisano njih preko 1000, što govori u prilog tezi da su prave vrijednosti i dalje tu oko nas, ali da svakako treba više govoriti o njima. “Ova akcija je u toku prošle godine pokrenula i bh. medije da više od 1200 puta posvete svoje vrijeme ovoj temi, a priče o dobrim ljudima sa interaktivne mape našle su mjesto na stranicama štampe i u televizijskim minutama.

SAMSUNG CSCIzuzetno mi je drago što su ljudi iz opštine Prnjavor i sami motivisali svoje sugrađane da čine dobro, učestvuju u akciji i tako ubjedljivo prestigli ostale opštine u BiH. Zato mi je zadovoljstvo što, kao veliku završnicu ove akcije, otvaramo i poklanjamo Prnjavoru dječije igralište na površini od oko 200 kvadrata”, istakao je Mišić i poželio da na igralištu stalno bude gužva.

SAMSUNG CSCDr Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor, kazao je kako mu je izuzetno drago što su njegovi sugrađani bili dio akcije “Dobro djelo”, te da je veoma ponosan što su dobra djela stanovnika Prnjavora nagrađena na ovaj način i tom prilikom se zahvalio kompaniji m:tel na nesvakidašnjem poklonu. “Zahvaljujem se našim sugrađanima koji su svojim aktivnosti doprinijeli da pobjedimo u ovoj akciji, te zajedno sa opštinom Prnjavor pokažemo da smo sredina za respekt.

SAMSUNG CSCOčekivali smo da Prnjavor pobijedi u ovoj akciji, s obzirom da kao lokalna zajednica podstičemo dobra djela i kod naših sugrađana budimo osjećaj humanosti. Dokaz da smo u tome uspjeli je i ovo lijepo dječije igralište, koje uveseljava naše najmlađe sugrađane. Opština Prnjavor je u ovoj akciji iza sebe ostavila sve ostale gradove i opštine, što je i dokaz da kada se čine dobra djela, ona kasnije multipliciraju u druge dobre stvari i aktivnosti, a nagrada koja slijedi je verifikacija tog rezultata”, naglasio je Gatarić.

SAMSUNG CSCOn je podsjetio, da je Prnjavor i proteklih nekoliko godina ostvarivao nesvakidašnje rezultate, te napomenuo da je Prnjavor jedini svjetski rekorder upisan u ginisovu knjigu rekorda, kao i da je strateški cilj Opštinske uprave da popravi kvalitet i položaj naših najmlađih sugrađana. „ Shodno tome smo u protekle tri godine otvorili jedan vrtić, a drugi je u završnoj fazi izgradnje.

SAMSUNG CSCTakođe smo uspjeli naći donatora za izgradnju osnovne škole, što predstavlja i najveće dobro djelo u proteklom periodu, a u narednom periodu ćemo završiti i izgradnju Muzičke škole, koja će po pedagoškim standardima biti prva takva u regionu.“, rekao je Gatarić i dodao da se sve te aktivnosti provode sa jednim jedinim ciljem da se djeca obrazuju i edukuju. Nakon svečanog otvaranja sa djecom se družio mađioničar, a najspretniji su naučili i neke zanimljive trikove.

SAMSUNG CSCKako bi ugođaj bio potpun, za najmlađe su organizovane i kreativne radionice crtanja, bojenja i oblikovanja plastelina u posebno opremljenom kutku, a namještaj iz tog prostora je po završetku događaja poklonjen gradskom vrtiću, kao još jedna potvrda uspjeha akcije “Dobro djelo”.

SAMSUNG CSC