SAMSUNG CSCУ оквиру друштвено одговорне акције “Добро дјело”, компанија м:тел је поклонила дјечије игралиште општини Прњавор, чије је свечано отварање уприличено данас, а обиљежили су га смијех и радост малишана. Подсјећамо, ријеч је о пројекту који је компанија м:тел покренула у циљу да појединци, удружења или организације пријаве добро дјело у свом граду или општини, и то путем званичног сајта акције www.dobrodjelo.com , након чега је локалну заједницу са највише добрих дјела м:тел наградио дјечијим игралиштем, а општина Прњавор је била је науспјешнија у овом подухвату.

SAMSUNG CSC“Ако прелистате било које дневне новине – локалне, регионалне или свјетске и на вагу ставите са једне стране лијепе и позитивне вијести, а са друге негативне, схватили бисте да, нажалост, ове друге дебело претежу. Зато смо прошле године осмислили акцију ‘Добро дјело’, с првенственим циљем да се популаризује доброта, хуманост, праве вриједности и позитивне топле људске приче”, казао је поводом донације игралишта Ђорђе Мишић, извршни директор за маркетинг и продају компаније м:тел.

SAMSUNG CSC

Он је подсјетио на чињеницу да је на мапи добрих дјела на страници www.dobrodjelo.com у оквиру ове акције уписано њих преко 1000, што говори у прилог тези да су праве вриједности и даље ту око нас, али да свакако треба више говорити о њима. “Ова акција је у току прошле године покренула и бх. медије да више од 1200 пута посвете своје вријеме овој теми, а приче о добрим људима са интерактивне мапе нашле су мјесто на страницама штампе и у телевизијским минутама.

SAMSUNG CSCИзузетно ми је драго што су људи из општине Прњавор и сами мотивисали своје суграђане да чине добро, учествују у акцији и тако убједљиво престигли остале општине у БиХ. Зато ми је задовољство што, као велику завршницу ове акције, отварамо и поклањамо Прњавору дјечије игралиште на површини од око 200 квадрата”, истакао је Мишић и пожелио да на игралишту стално буде гужва.

SAMSUNG CSCДр Синиша Гатарић, начелник општине Прњавор, казао је како му је изузетно драго што су његови суграђани били дио акције “Добро дјело”, те да је веома поносан што су добра дјела становника Прњавора награђена на овај начин и том приликом се захвалио компанији м:тел на несвакидашњем поклону. “Захваљујем се нашим суграђанима који су својим активности допринијели да побједимо у овој акцији, те заједно са општином Прњавор покажемо да смо средина за респект.

SAMSUNG CSCОчекивали смо да Прњавор побиједи у овој акцији, с обзиром да као локална заједница подстичемо добра дјела и код наших суграђана будимо осјећај хуманости. Доказ да смо у томе успјели је и ово лијепо дјечије игралиште, које увесељава наше најмлађе суграђане. Општина Прњавор је у овој акцији иза себе оставила све остале градове и општине, што је и доказ да када се чине добра дјела, она касније мултиплицирају у друге добре ствари и активности, а награда која слиједи је верификација тог резултата”, нагласио је Гатарић.

SAMSUNG CSCОн је подсјетио, да је Прњавор и протеклих неколико година остваривао несвакидашње резултате, те напоменуо да је Прњавор једини свјетски рекордер уписан у гинисову књигу рекорда, као и да је стратешки циљ Општинске управе да поправи квалитет и положај наших најмлађих суграђана. „ Сходно томе смо у протекле три године отворили један вртић, а други је у завршној фази изградње.

SAMSUNG CSCТакође смо успјели наћи донатора за изградњу основне школе, што представља и највеће добро дјело у протеклом периоду, а у наредном периоду ћемо завршити и изградњу Музичке школе, која ће по педагошким стандардима бити прва таква у региону.“, рекао је Гатарић и додао да се све те активности проводе са једним јединим циљем да се дјеца образују и едукују. Након свечаног отварања са дјецом се дружио мађионичар, а најспретнији су научили и неке занимљиве трикове.

SAMSUNG CSCКако би угођај био потпун, за најмлађе су организоване и креативне радионице цртања, бојења и обликовања пластелина у посебно опремљеном кутку, а намјештај из тог простора је по завршетку догађаја поклоњен градском вртићу, као још једна потврда успјеха акције “Добро дјело”.

SAMSUNG CSC