Obavještavamo privredne subjekte sa područja opštine Prnjavor da je objavljen drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz “Challenge” fonda za inovativne poslovne ideje. Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startap-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startap-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba. Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na www.c2c.ba biće uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene meilom neće razmatrati.

Rok za podnošenje aplikacija je 10. april 2018. godine do 24 sata. Više informacija možete pronaći na stranici: http://c2c.ba/bs/press/objavljen-drugi-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-challenge-fonda-za-inovativne-poslovne-ideje/16