Preobraženjskom litijom sinoć je počelo obilježavanje Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave opštine Prnjavor. U litiji je pored brojnih Prnjavorčana, učestvovala i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović koja je poželjela stanovnicima sve najbolje, naglašavajući da grad ide krupnim koracima naprijed.

U krsnom hodu učestvovao je i načelnik opštine, Darko Tomaš koji je izrazio zadovoljstvo, što nakon par godina pandemije virusa korona obilježavanje slave ponovo počinje prolaskom litije kroz grad.

„Uvjeren sam, da se simbolika Preobraženja dešavala proteklih godina u Prnjavoru i da se grad preobražavao nabolje“, ističe Tomaš.

Učesnici Preobraženjske litije prisustvovali su kod Spomenika junacima grada pomenu poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a potom je u Hramu Svetog velikomučenika Georgija obavljen obred čitanja slave.

U Hramu Svetog velikomučenika Georgija i Spomen hramu na Vučijaku danas će biti služene litirgije. U 11.00 časova će biti služen parastos za 626 poginulih boraca sa područja opštine i položeni vijenci na spomen obilježje u hramu na Vučijaku.

Slavski ručak biće pripređen u hotelu „Nacional“.