Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić i zamjenik načelnika Božidar Ivanović, danas su ugostili studente iz pet zemalja obuhvaćenih projektom organizacije “AISEC” iz Banja Luke. U okviru projekta „Revolušn“ studenti su volontirali mjesec i po dana u dva lokalna udruženja „Romska djevojka“ i „Moj Prnjavor“. „Danas sam imao ugodnu obavezu, da ugostim studente iz pet zemalja koji su došli na naše prostore. Ovdje imamo goste iz Indonezije, Nikaragve, Turske, Azerbejdžana i Makedonije, koji su imali priliku da iz ličnog iskustva promijene lošu sliku o Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj i uvjere se da ovdje živi dobar, ljubazan i susretljiv narod“, rekao je Gatarić.

Nikolina Railić, predsjednica lokalne kancelarije “AISEC” Banja Luka, istakla je da je projekat „Revolušn“ po prvi put organizovan prošle godine na državnom nivou. Ove godine je Banja Luka odlučila da proširi projekat, tako da su 23 praktikanta iz 14 zemalja svijeta došli u Prnjavor, Prijedor, Teslić i Banjaluku sa ciljem širenja multikulturalnosti.

Volonterka Tifani iz Indonezije kaže da je Bosna i Hercegovina lijepa zemlja, da bi voljela da se u Prnjavor ponovo vrati, dok se Esad iz Turske zbog sličnosti između dvije zemlje ovdje osjeća kao kod kuće.