Komunalno preduzeće “Vodovod” a.d. Prnjavor od danas je bogatije za jedan novi mini-bager. Za nabavku bagera Opština Prnjavor je izdvojila 75.000KM, a KP “Vodovod” će ga koristiti, prema riječima načelnika Tomaša, za svoje potrebe, ali i za druge poslove koji su od značaja za Opštinu Prnjavor i njene građane.

Tomaš je istakao da je primarni cilj opremiti i osposobiti komunalna preduzeća, kako bi bila u stanju da stvore sebi uslove za efikasno i održivo poslovanje.

“Namjera nam je da osposobimo komunalna preduzeća mehanizacijom, da mogu obavljati značajan dio poslova za koje Opština danas plaća eksterne korisnike”, izjavio je Tomaš, te dodao da bi se takva praksa pozitivno odrazila na njihovo poslovanje.

V.d. direktora KP “Vodovod” Prnjavor Ljubiša Sibinčić napomenuo je da je glavni problem preduzeća, sa kojim se susreo prilikom preuzimanja dužnosti, zastarjela mehanizacija.

“Nekoliko vozila smo uspjeli nabaviti iz vlastitih sredstava, neke smo popravili, a najveći problem su nam bile radne mašine”, rekao je Sibinčić.

On je istakao da su dvije radne mašine popravljene, ali da je bilo neophodno nabaviti novi mini-bager.

“Načelnik je imao sluha za naše probleme i budžetom je predvidio sredstva za nabavku mini-bagera”, izjavio je Sibinčić, istakavši da je odgovarajuća mehanizacija preduslov uspješnog poslovanja ovog preduzeća.

Opština Prnjavor je prethodno, kroz projekat MEG, preduzeću “Vodovod” obezbijedila iznos od 25.000KM, a jedna od glavnih stavki projekta bila je nabavka savremene opreme za detekciju kvarova, kao i nabavka 11 vodomjera.