U okviru projekta EU4Agri objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u ruralni turizam.

Rok za podnošenje prijava je 07. mart 2022. godine.

Cilj Poziva je povećanje stepena diverzifikacije i razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, unapređenje i promocija turističke ponude, očuvanje prirodne i kulturne baštine kao i smanjenje negativnih efekata pandemije virusa COVID-19.

Prijave se podnose isključivo u partnerstvu koje čine podnosilac prijave i minimalno dva partnera.

Prihvatljivi podnosioci prijave: preduzeća, samostalni preduzetnici, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i organizacije koje upravljaju zaštićenim prirodnim područjem, nevladine organizacije i udruženja.

Prihvatljivi partneri: fizička lica ili seoska domaćinstva/gazdinstva, mikro i mala preduzeća, zanati, nevladine organizacije i udruženja, komercijalna gazdinstva i samostalni preduzetnici.

Ukupan budžet Poziva iznosi 3,5 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 50 000 do 250 000 KM (bez PDV-a).

U prilogu vam dostavljamo Smjernice za podnosioce prijava, a detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Molimo aplikante iz Republike Srpske da na mejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.