slika 1Obilazak dvorišta prijavljenih u akciji „Izbor najuređenijeg dvorišta“, Komisija za izbor najuređenijeg dvorišta započela je u ulici Rade Vranješević na broju 1. Na ovoj adresi nalaze se dva dvorišta, prijavljena u kategoriji – dvorište školskih objekata, i to dvorište JU Gimnazija Prnjavor i JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić“ Prnjavor. Komisija je obišla i četiri dvorišta u kategoriji – dvorište porodičnih stambenih objekata, i to dvorište Spasojević Mirjane u ulici Svetog Jovana, zatim dvorište Čapljak Dragiše u ulici Braće Jugovića, kao i dvorište Vrhovac Dragutina u Okolici i dvorište Vujinović Velibora u ulici Cara Lazara.

Članovi komisije obilazak prijavljenih dvorišta će nastaviti u ponedjeljak, 29. maja. U akciji „Izbor najuređenijeg dvorišta“ prijavljeno je ukupno 12 dvorišta i to 9 dvorišta porodičnih stambenih objekata i 3 dvorišta školskih objekata. Inače, prijave za izbor najuređenijeg dvorišta porodičnog stambenog objekta, dvorišta zajednice etažnih vlasnika, dvorišta školskog objekta, te balkona/terase zainteresovani građani su mogli podnijeti do 15. maja. Nakon obilaska prijavljenih dvorišta, Komisija će izabrati najuređenija.

Kriteriji prilikom odabira su: održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj i ambijent, uloženi trud i kreativnost, te ukupno idejno i hortikulturno rješenje.

dvorište JU Gimnazija Prnjavor

dvorište JU Centar srednjih škola “Ivo Andrić”

dvorište Spasojević Mirjane

dvorište Čapljak Dragiše

dvorište Vrhovac Dragutina

dvorište Vujinović Velibora