Opštinu Prnjavor danas je posjetio ministar finansija Republike Srpske dr Zoran Tegeltija povodom potpisivanja Sporazuma, kojim se Osnovnoj školi  „Meša Selimović“ iz Naseobine Lišnja, na području  opštine Prnjavor, dodijeljuju donatorska sredstva u iznosu 97.700 konvertibilnih maraka.

Naime, radi se o Sporazumu o finansiranju projekta donatorskim sredstvima u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije.

Donatorskim sredstvima finansiraće se izvođenje mašinskih instalacija, toplotne izolacije i zamjena stolarije u OŠ „Meša Selimović“.

 „Opština Prnjavor je prva kandidovala projekat rekonstrukcije škole u Naseobini Lišnja. Na opštini je da sada u što kraćem roku izabere izvođača radova i da se ti radovi završe u što kraćem roku“, istakao je ministar Tegeltija.

„Vrijednost ovog projekta je oko 130.000 konvertibilnih maraka. Vlada Republike Srpske je iz donatorskih sredstava obezbjedila 97.700 maraka, a razliku će finansirati opština Prnjavor. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji opština Prnjavor realizuje uz podršku Vlade Republike Srpske“, istakao je ovom prilikom načelnik Tomaš.

Sporazum su potpisali ministar finansija Republike Srpske dr Zoran Tegeltija i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš. U okviru posjete, pored ministra Tegeltije, sastanku su prisustvovali i  ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske  Zlatan Klokić, pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Radmila Mihić sa saradnicima.