Учесници 12. Међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука прошли су кроз Прњавор, гдје их је дочекао један број грађана и наставили су трку према Бањалуци.

Портпарол трке Душан Репија каже да је у организацији оваквог спортског догађаја од великог значаја сарадња са локалним заједницама.

“Довести 170 бициклиста из цијелог свијета је врло тешко, потребна су велика издвајања и свака помоћ локалних заједница је добродошла, јер без тога све ово не би било могуће”, рекао је Репија.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је велика част за општину Прњавор што је дио великог спортског догађаја какав је бициклистичка трка Београд – Бањалука.

Томаш је подсјетио да Прњавор већ неколико година сарађује са организатором трке због чега ће настојати да остане дио ове манифестације и да се сарадња подигне и на виши ниво.

“Жеља нам је да Прњавор можда већ од наредне године буде једно од мјеста са којег ће етапа вожње кретати или ће се завршавати претходна. Спремни смо да са организаторима разговарамо о томе”, поручио је Томаш.

Он је додао да је овакав спортски догађај, који прати велики број медија, истовремено одлична прилика и за туристичку промоцију локалне заједнице.

СРНА /Т.С/