Učesnici 12. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka prošli su kroz Prnjavor, gdje ih je dočekao jedan broj građana i nastavili su trku prema Banjaluci.

Portparol trke Dušan Repija kaže da je u organizaciji ovakvog sportskog događaja od velikog značaja saradnja sa lokalnim zajednicama.

“Dovesti 170 biciklista iz cijelog svijeta je vrlo teško, potrebna su velika izdvajanja i svaka pomoć lokalnih zajednica je dobrodošla, jer bez toga sve ovo ne bi bilo moguće”, rekao je Repija.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je velika čast za opštinu Prnjavor što je dio velikog sportskog događaja kakav je biciklistička trka Beograd – Banjaluka.

Tomaš je podsjetio da Prnjavor već nekoliko godina sarađuje sa organizatorom trke zbog čega će nastojati da ostane dio ove manifestacije i da se saradnja podigne i na viši nivo.

“Želja nam je da Prnjavor možda već od naredne godine bude jedno od mjesta sa kojeg će etapa vožnje kretati ili će se završavati prethodna. Spremni smo da sa organizatorima razgovaramo o tome”, poručio je Tomaš.

On je dodao da je ovakav sportski događaj, koji prati veliki broj medija, istovremeno odlična prilika i za turističku promociju lokalne zajednice.

SRNA /T.S/