TOMAŠ: KP VODOVOD DA STAVI SVE RASPOLOŽIVE KAPACITETE U FUNKCIJU KAKO BI SE RIJEŠIO PROBLEM RESTRIKCIJE VODE, NA RASPOLAGANjU I SVI KAPACITETI GRADSKE UPRAVE

Gradonačelnik Darko Tomaš zahtijeva od KP “Vodovod” Prnjavor, da stavi sve raspoložive kapacitete u funkciju, kako ne bi bilo daljih restrikcija vode.

“Komunalnom preduzeću “Vodovod” stavljam na raspolaganje sve kapacitete Gradske uprave koji su potrebni, da se problem što prije prevaziđe”, rekao je Tomaš.

Tomaš naglašava da razumije trenutne vremenske neprilike i situaciji u kojoj su skoro sve lokalne zajednice u režimu restrikcija, ali i činjenicu da je povećana potrošnja zbog punjenja bazena, i zbog toga apeluje na građane da vodu koriste maksimalno racionalno.

MINISTAR ŠULIĆ U POSJETI GRADU PRNjAVOR

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić posjetio je danas grad Prnjavor i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom, Darkom Tomašem i predsjednikom Skupštine Grada, Željkom Simićem.

Ministar Šulić je naglasio, da je Prnjavor uvijek slovio za sredinu koja ima razvijenu privrednu aktivnost i izrazio zadovoljstvo što će danas u Prnjavoru posjetiti dva velika privredna subjekta čije je poslovanje na korist svih građana Republike Srpske.

„Ovo je moja prva posjeta otkako je Prnjavor dobio status grada i drago mi je da su republičke institucije i Vlada Republike Srpske zajedno sa Narodnom skupštinom Republike Srpske prepoznali rad gradonačelnika Tomaša i njegovog tima, i svih privrednih subjekata i odobrili status grada koji opravdavaju i broj zaposlenih, ali privredna aktivnost.

Lokalna uprava u Prnjavoru je posvećena i podređena kako potrebama građana koji žive na području grada, tako i privrednicima koji ovdje posluju“, ističe Šulić.

Nakon održanog sastanka posjetili su kompaniju “Leburić komerc”, Banju Kulaši i “Našu prodavnicu”.

Kompanija “Leburić komerc” je društveno odgovorna kompanija koja aktivno učestvuje u društvenom životu lokalne zajednice, sa misijom koja se ogleda kroz brigu o zaposlenima i nesebičnom doprinosu napretku zajednice. Kompanija sa marketima “Fortuna” od 1. avgusta se priključila kampanji Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske pod nazivom “Društveno odgovorni” i kupcima obezbjedila 86 proizvoda po sniženim cijenama, od mliječnih proizvoda, mesnih prerađevina, tjestenina, do sredstava higijene i svih drugih roba.

Banja Kulaši ima stoljetnu tradiciju zasnovanu na izvorima sa izuzetno ljekovitom i jedinstvenom vodom, s prema sadašnjim saznanjima u Evropi, pored ovog izvora, poznata su još samo dva sa sličnim karakteristikama, amu svijetu još dodatna četiri, što vodu Banje Kulaši svrstava u svjetske raritete. Hotelski smještaj je moderna renovirana građevina, opremljena prema svim postojećim evropskim standardima koji pružaju komfor i udobnost. U narednom periodu planirano je proširenje kapaciteta i izgradnja još jednog hotela sa 117 kreveta.

“Naša prodavnica” je prva prodavnica domaćih proizvoda na području grada Prnjavor. U prodavnici svoje proizvode izlaže preko 35 domaćih proizvođača.

FINALISTIMA TURNIRA MJESNIH ZAJEDNICA PO 50.000 KM

Ekipa mjesne zajednice Prnjavor pobjedila je na drugom turniru mjesnih zajednica grada Prnjavor u fudbalu i osvojila novčanu nagradu u iznosu od 50.000 KM za investicioni projekat. Ova ekipa pobjedila je u finalu dvodnevnog turnira ekipu mjesne zajednice Vršani rezultatom 7:1.
Gradonačelnik Darko Tomaš je istakao da prema propozicijama turnira ekipi koja osvoji prvo mjesto pripada novčana nagrada u iznosu od 1.000 KM, kao i investicija za mjesnu zajednicu u iznosu od 50.000 KM, ali da nagradu za investiciju zaslužuje i mjesna zajednica Vršani kao drugoplasirana.
„Novčanu nagradu za investicioni projekat u iznosu od 50.000 KM će dobiti i mjesna zajednica Vršani. Oni treba da osmisle i predstave važan projekat za njihovu mjesnu zajednicu i mi ćemo u narednih dvadesetak dana dati nalog za izvršenje“, rekao je Tomaš, i dodao da će to dodatno biti motiv za ruralne mjesne zajednice da se naredne godine prijave na turnir.
Član pobjedničke ekipe Mišo Mandić je pohvalio organizaciju i samu ideju koja je zaživjela prošle godine.
„Naša mjesna zajednica je pobjedila i ovaj put i pohvale za ekipu koja je finale iznijela na pravi način, sada treba osmisliti dobar i koristan projekat u koji će biti uložena glavna nagrada za našu mjesnu zajednicu.“, ističe Mandić.
Organizatori naglašavaju da je turnir protekao u dobroj sportskoj atmosferi, da je posjećenost bila odlična, kao i da je kvalitet samih ekipa koje su učestvovale na visokom nivou.
Ove godine na turniru su učestvovale fudbalske ekipe 20 mjesnih zajednica grada Prnjavor, a pravo nastupa imali su samo igrači koji u mjesnoj zajednici imaju prebivalište.
Organizatori turnira su Gradski fudbalski savez Prnjavor, Grad Prnjavor i Fudbalski klub „Ljubić“ Prnjavor.

DRUGI TURNIR MJESNIH ZAJEDNICA U FUDBALU POČINjE SUTRA, POBJEDNIKU NAGRADA OD 50.000 KM U VIDU INVESTICIJE KOJU ĆE OBEZBJEDITI GRAD PRNjAVOR

Drugi turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu biće odigran sutra i prekosutra na stadionu “Siniša Peulić”, a u prostorijama Gradske uprave Grada Prnjavor održano je izvlačenje grupa. Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo 20 mjesnih zajednica koje su podijeljene u pet grupa po četiri ekipe.

Turnir u subotu, 10.08.2024. godine počinje u 11.30 časova, utakmicama grupne faze, dok je finale zakazano za nedjelju u 19.00 časova.

Pobjedniku će pripasti nagrada u iznosu od 50.000 KM u vidu investicije koju će finansirati Grad Prnjavor, kao i novčana nagrada u iznos od 1.000,00 KM za ekipu.

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLjANjE PRIJAVA ZA DODJELU NOVČANIH SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE INVESTICIONIH ULAGANjA ZAJEDNICA ZA UPRAVLjANjE ZGRADAMA NA TERITORIJI GRADA PRNjAVOR

Na osnovu člana 3. Pravilnika o uslovima, načinu i postupku odobravanja i isplate novčanih sredstava na ime pomoći zajednicama za upravljanje zgradama na teritoriji opštine Prnjavor („Službeni glasnik opštine Prnjavor“, broj 30/17), Gradonačelnik objavljuje

J A V N I    P O Z I V

za dostavljanje prijava za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje investicionih ulaganja zajednica za upravljanje zgradama na teritoriji grada Prnjavor

Pozivamo zajednice za upravljanje zgradama na teritoriji grada Prnjavor (u daljem tekstu Zajednice) da podnesu prijave za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje investicionih ulaganja u 2024. godini.

Novčana sredstva dodjeljuju se Zajednicama na osnovu Predračuna investicionog ulaganja.

Zajednice koje imaju namjeru konkurisati za dodjelu novčanih sredstava trebaju ispunjavati sledeće uslove:

  • Da je podnosilac zahtjeva za investiciono ulaganje registrovan u skladu sa Zakonom o održavanju zgrada („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 101/11), i Pravilnikom o upisu u registar Zajednica zgrada, sa obrascima akata za jedinstvenu primjenu Zakona o održavanju zgrada („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 27/12), odnosno da je upisan u Registar zajednica zgrada koji se vodi u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i investicije, što dokazuje uvjerenjem izdatim od navedenog odjeljenja,
  • Da dostave dokaz o izmirenim obavezama po osnovu utvrđene komunalne naknade svih etažnih vlasnika (vlasnika stanova, poslovnih prostora i garaža pod zgradom), prilaganjem uvjerenja od strane Odjeljenja za finansije,
  • Da dostave dokaze o izmirenim obavezama po osnovu poreza na nepokretnosti, prilaganjem uvjerenja od strane Poreske uprave Republike Srpske – Organizaciona jedinica Prnjavor,
  • Da dostave dokaz o finansijskom učešću Zajednica u investicionom ulaganju.

Prijave za dodjelu novčanih sredstava podnose se u šalter sali Gradske uprave Grada Prnjavor i dostavljaju Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i investicije, sa naznakom „Za komisiju za odabir finansiranja investicionog ulaganja“.

Prijava treba da sadrži:

  • Popunjen obrazac prijave,
  • Ovjerenu kopiju rješenja o registraciji,
  • Uvjerenja o plaćenoj komunalnoj naknadi,
  • Uvjerenja o plaćenom porezu na nepokretnosti,
  • Transakcijski račun i
  • Investiciono ulaganje (predračunska vrijednost radova izrađena od strane ovlaštenih lica), kojim Zajednica konkuriše za dodjelu sredstava.

Sredstva planirana budžetom Grada Prnjavor za 2024. godinu za pomoć u realizaciji projekata zajednica etažnih vlasnika iznose 20.000,00 KM.

Grad Prnjavor po okončanom javnom pozivu dodjeljuje novčana sredstva Zajednicama koje ispunjavaju uslove definisane javnim pozivom, čije je finansijsko učešće u Projektu najveće, te čiji kumulativni zbir na rang listi bude odgovarao sredstvima planiranim u budžetu opštine za te namjene.

Komisija pregleda dokumentaciju, sačinjava rang listu projekata investicionog ulaganja Zajednica i u roku od tri dana od dana zatvaranja Javnog poziva dostavlja Gradonačelniku prijedlog raspodjele.

Na osnovu dostavljenog prijedloga, Gradonačelnik donosi Odluku o načinu raspodjele sredstava sa određene budžetske pozicije.

Javni poziv za dodjelu sredstava  Zajednicama objavljen je 07.08.2024. godine i traje 8 (osam) dana od dana objavljivanja. Naknadno predate i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon broj: 051/663-740, lokal 120.

OBRAZAC prijave 

OBRAZAC priloga 

JAVNI poziv (pdf) 

JAVNI OGLAS ZA IZBOR KANDIDATA ZA POPUNU REZERVNE LISTE KVALIFIKOVANIH OSOBA ZA IMENOVANjE ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA/MOBILNOG TIMA I NjIHOVIH ZAMJENIKA

Na osnovu člana 2.13 stav (1) tačka 3. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik Bosne i Hercegovine”, br. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13, 7/14, 31/16, 41/20, 38/22, 51/22, 67/22 i 24/24), a u vezi sa članom 26. Pravilnika o postupku imenovanja i razrješenja biračkih odbora za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine, broj: 05-1-02-2-577-1/24 od 3.5.2024. godine, Gradska izborna komisija Prnjavor raspisuje:

J A V N I   O G L A S

za izbor kandidata za popunu rezervne liste kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilnog tima i njihovih zamjenika

І. Objavljuje se Javni oglas za izbor kandidata za popunu rezervne liste kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilnog tima i njihovih zamjenika.

II.  Uslovi za imenovanje:

Opšti uslovi:

  • Prijavljeni kandidat je osoba s pravom glasa.
  • Za člana biračkog odbora ne može biti imenovano lice (član 3. Izbornog zakona BiH):
  • koje se ne može kandidovati u smislu odredbi članova 6, 1.7 i 1.7a Izbornog zakona BiH;
  • koje je član najvišeg izvršno-političkog organa političke stranke ili koalicije (predsjednik, potpredsjednik, generalni sekretar ili član izvršnog odbora ili glavnog odbora);
  • koje je nosilac izbornog mandata ili je član izvršnog organa vlasti, osim u slučajevima predviđenim članom 2.12 stav (4) Izbornog zakona BiH;
  • koji je aktuelni kandidat ili je bio kandidat za bilo koji nivo vlasti na posljednjim opštim i posljednjim lokalnim izborima;
  • kojem je izrečena kazna za radnju koja predstavlja težu povredu izbornih zakona ili propisa za koju je lično odgovorno, u posljednje četiri godine, računajuhi od dana pravosnažnosti odluke.

Posebni uslovi:

  • da ima prebivalište u opštini za koju se imenuje birački odbor, u pravilu da je upisan u izvod iz Centralnog biračkog spiska za biračko mjesto za koje se imenuje,
  • da ima najmanje završenu srednju školu, odnosno III, IV ili V stepen stručne spreme,
  • da mu nije izrečena sankcija od Centralne izborne komisije BiH.

III.  Potrebna dokumentacija:

  1. prijava na javni oglas (popunjen obrazac SG-3), koji se nalazi u prilogu Javnog oglasa.

IV.  Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je dvadeset (20) dana od dana objave Javnog oglasa na oglasnoj ploči grada Prnjavor, na internet – stranici Grada Prnjavor i sredstvima javnog informisanja (lokalni radio, televizija, štampani mediji).

V.  Organ za provođenje postupka

Proceduru izbora kandidata po Javnom oglasu provodi Gradska izborna komisija Prnjavor.

VI.  Ostale informacije

Obrazac prijave kandidati mogu preuzeti u sjedištu izborne komisije osnovne izborne jedinice ili na internet stranici grada Prnjavor.

Prijavu na Javni oglas kandidati dostavljaju u zatvorenoj koverti u sjedište izborne komisije sa naznakom:

Gradska izborna komisija Prnjavor, ul. Kapađopđeva broj 2, “Prijava na Javni oglas za popunu rezervne liste kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilnog tima i njihovnh zamjenika- ne otvarati”.

Kandidati će, ako izborna komisija zatraži, dostaviti dokaze o kvalifikaciji i ispunjavanju uslova iz javnog oglasa. Nepotpune i neblagovremene prijave izborna komisija neće uzeti u razmatranje.

OBRAZAC PRIJAVE 

Javni oglas (pdf) 

                                                           PREDSJEDNIK

                                          GRADSKE IZBORNE KOMISIJE

                                                                                               Novka Bijelonić Petrović

 

BIRAMO NAJUREĐENIJE DVORIŠTE/UKUPNO 17 PRIJAVA U SVIM KATEGORIJAMA

Na adresu Gradske uprave Grada Prnjavor stiglo je ukupno 17 prijava u svih pet kategorija, a komisija za izbor najuređenijeg dvorišta od petka počinje rad na terenu, gdje će obići sve prijavljene lokacije u akciji „Biramo najuređenije dvorište“.

Prilikom odabira najuređenijih dvorišta, komisija će ocjenjivati održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj i ambijent, uloženi trud i kreativnost, kao i ukupno idejno i hortikulturalno rješenje.

U posebnoj kategoriji „Najuređenije po glasovima publike“ građani će imati priliku, da putem društvene mreže Fejsbuk, od ukupnog broja prijavljenih kandidata izaberu svog kandidata.