ТОМАШ: КП ВОДОВОД ДА СТАВИ СВЕ РАСПОЛОЖИВЕ КАПАЦИТЕТЕ У ФУНКЦИЈУ КАКО БИ СЕ РИЈЕШИО ПРОБЛЕМ РЕСТРИКЦИЈЕ ВОДЕ, НА РАСПОЛАГАЊУ И СВИ КАПАЦИТЕТИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

Градоначелник Дарко Томаш захтијева од КП “Водовод” Прњавор, да стави све расположиве капацитете у функцију, како не би било даљих рестрикција воде.

“Комуналном предузећу “Водовод” стављам на располагање све капацитете Градске управе који су потребни, да се проблем што прије превазиђе”, рекао је Томаш.

Томаш наглашава да разумије тренутне временске неприлике и ситуацији у којој су скоро све локалне заједнице у режиму рестрикција, али и чињеницу да је повећана потрошња због пуњења базена, и због тога апелује на грађане да воду користе максимално рационално.

МИНИСТАР ШУЛИЋ У ПОСЈЕТИ ГРАДУ ПРЊАВОР

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић посјетио је данас град Прњавор и том приликом разговарао са градоначелником, Дарком Томашем и предсједником Скупштине Града, Жељком Симићем.

Министар Шулић је нагласио, да је Прњавор увијек словио за средину која има развијену привредну активност и изразио задовољство што ће данас у Прњавору посјетити два велика привредна субјекта чије је пословање на корист свих грађана Републике Српске.

„Ово је моја прва посјета откако је Прњавор добио статус града и драго ми је да су републичке институције и Влада Републике Српске заједно са Народном скупштином Републике Српске препознали рад градоначелника Томаша и његовог тима, и свих привредних субјеката и одобрили статус града који оправдавају и број запослених, али привредна активност.

Локална управа у Прњавору је посвећена и подређена како потребама грађана који живе на подручју града, тако и привредницима који овдје послују“, истиче Шулић.

Након одржаног састанка посјетили су компанију “Лебурић комерц”, Бању Кулаши и “Нашу продавницу”.

Компанија “Лебурић комерц” је друштвено одговорна компанија која активно учествује у друштвеном животу локалне заједнице, са мисијом која се огледа кроз бригу о запосленима и несебичном доприносу напретку заједнице. Компанија са маркетима “Фортуна” од 1. августа се прикључила кампањи Министарства трговине и туризма Републике Српске под називом “Друштвено одговорни” и купцима обезбједила 86 производа по сниженим цијенама, од млијечних производа, месних прерађевина, тјестенина, до средстава хигијене и свих других роба.

Бања Кулаши има стољетну традицију засновану на изворима са изузетно љековитом и јединственом водом, с према садашњим сазнањима у Европи, поред овог извора, позната су још само два са сличним карактеристикама, аму свијету још додатна четири, што воду Бање Кулаши сврстава у свјетске раритете. Хотелски смјештај је модерна реновирана грађевина, опремљена према свим постојећим европским стандардима који пружају комфор и удобност. У наредном периоду планирано је проширење капацитета и изградња још једног хотела са 117 кревета.

“Наша продавница” је прва продавница домаћих производа на подручју града Прњавор. У продавници своје производе излаже преко 35 домаћих произвођача.

ФИНАЛИСТИМА ТУРНИРА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ПО 50.000 КМ

Екипа мјесне заједнице Прњавор побједила је на другом турниру мјесних заједница града Прњавор у фудбалу и освојила новчану награду у износу од 50.000 КМ за инвестициони пројекат. Ова екипа побједила је у финалу дводневног турнира екипу мјесне заједнице Вршани резултатом 7:1.
Градоначелник Дарко Томаш је истакао да према пропозицијама турнира екипи која освоји прво мјесто припада новчана награда у износу од 1.000 КМ, као и инвестиција за мјесну заједницу у износу од 50.000 КМ, али да награду за инвестицију заслужује и мјесна заједница Вршани као другопласирана.
„Новчану награду за инвестициони пројекат у износу од 50.000 КМ ће добити и мјесна заједница Вршани. Они треба да осмисле и представе важан пројекат за њихову мјесну заједницу и ми ћемо у наредних двадесетак дана дати налог за извршење“, рекао је Томаш, и додао да ће то додатно бити мотив за руралне мјесне заједнице да се наредне године пријаве на турнир.
Члан побједничке екипе Мишо Мандић је похвалио организацију и саму идеју која је заживјела прошле године.
„Наша мјесна заједница је побједила и овај пут и похвале за екипу која је финале изнијела на прави начин, сада треба осмислити добар и користан пројекат у који ће бити уложена главна награда за нашу мјесну заједницу.“, истиче Мандић.
Организатори наглашавају да је турнир протекао у доброј спортској атмосфери, да је посјећеност била одлична, као и да је квалитет самих екипа које су учествовале на високом нивоу.
Ове године на турниру су учествовале фудбалске екипе 20 мјесних заједница града Прњавор, а право наступа имали су само играчи који у мјесној заједници имају пребивалиште.
Организатори турнира су Градски фудбалски савез Прњавор, Град Прњавор и Фудбалски клуб „Љубић“ Прњавор.

ДРУГИ ТУРНИР МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ФУДБАЛУ ПОЧИЊЕ СУТРА, ПОБЈЕДНИКУ НАГРАДА ОД 50.000 КМ У ВИДУ ИНВЕСТИЦИЈЕ КОЈУ ЋЕ ОБЕЗБЈЕДИТИ ГРАД ПРЊАВОР

Други турнир мјесних заједница у малом фудбалу биће одигран сутра и прекосутра на стадиону “Синиша Пеулић”, а у просторијама Градске управе Града Прњавор одржано је извлачење група. На овогодишњем турниру учешће је узело 20 мјесних заједница које су подијељене у пет група по четири екипе.

Турнир у суботу, 10.08.2024. године почиње у 11.30 часова, утакмицама групне фазе, док је финале заказано за недјељу у 19.00 часова.

Побједнику ће припасти награда у износу од 50.000 КМ у виду инвестиције коју ће финансирати Град Прњавор, као и новчана награда у износ од 1.000,00 КМ за екипу.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЈЕЛУ НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИНВЕСТИЦИОНИХ УЛАГАЊА ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПРЊАВОР

На основу члана 3. Правилника о условима, начину и поступку одобравања и исплате новчаних средстава на име помоћи заједницама за управљање зградама на територији општине Прњавор („Службени гласник општине Прњавор“, број 30/17), Градоначелник објављује

Ј А В Н И    П О З И В

за достављање пријава за додјелу новчаних средстава за суфинансирање инвестиционих улагања заједница за управљање зградама на територији града Прњавор

Позивамо заједнице за управљање зградама на територији града Прњавор (у даљем тексту Заједнице) да поднесу пријаве за додјелу новчаних средстава за суфинансирање инвестиционих улагања у 2024. години.

Новчана средства додјељују се Заједницама на основу Предрачуна инвестиционог улагања.

Заједнице које имају намјеру конкурисати за додјелу новчаних средстава требају испуњавати следеће услове:

  • Да је подносилац захтјева за инвестиционо улагање регистрован у складу са Законом о одржавању зграда („Службени гласник Републике Српске“, број 101/11), и Правилником о упису у регистар Заједница зграда, са обрасцима аката за јединствену примјену Закона о одржавању зграда („Службени гласник Републике Српске“, број 27/12), односно да је уписан у Регистар заједница зграда који се води у Одјељењу за стамбено-комуналне послове и инвестиције, што доказује увјерењем издатим од наведеног одјељења,
  • Да доставе доказ о измиреним обавезама по основу утврђене комуналне накнаде свих етажних власника (власника станова, пословних простора и гаража под зградом), прилагањем увјерења од стране Одјељења за финансије,
  • Да доставе доказе о измиреним обавезама по основу пореза на непокретности, прилагањем увјерења од стране Пореске управе Републике Српске – Организациона јединица Прњавор,
  • Да доставе доказ о финансијском учешћу Заједница у инвестиционом улагању.

Пријаве за додјелу новчаних средстава подносе се у шалтер сали Градске управе Града Прњавор и достављају Одјељењу за стамбено-комуналне послове и инвестиције, са назнаком „За комисију за одабир финансирања инвестиционог улагања“.

Пријава треба да садржи:

  • Попуњен образац пријаве,
  • Овјерену копију рјешења о регистрацији,
  • Увјерења о плаћеној комуналној накнади,
  • Увјерења о плаћеном порезу на непокретности,
  • Трансакцијски рачун и
  • Инвестиционо улагање (предрачунска вриједност радова израђена од стране овлаштених лица), којим Заједница конкурише за додјелу средстава.

Средства планирана буџетом Града Прњавор за 2024. годину за помоћ у реализацији пројеката заједница етажних власника износе 20.000,00 КМ.

Град Прњавор по окончаном јавном позиву додјељује новчана средства Заједницама које испуњавају услове дефинисане јавним позивом, чије је финансијско учешће у Пројекту највеће, те чији кумулативни збир на ранг листи буде одговарао средствима планираним у буџету општине за те намјене.

Комисија прегледа документацију, сачињава ранг листу пројеката инвестиционог улагања Заједница и у року од три дана од дана затварања Јавног позива доставља Градоначелнику приједлог расподјеле.

На основу достављеног приједлога, Градоначелник доноси Одлуку о начину расподјеле средстава са одређене буџетске позиције.

Јавни позив за додјелу средстава  Заједницама објављен је 07.08.2024. године и траје 8 (осам) дана од дана објављивања. Накнадно предате и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Све информације заинтересовани могу добити на телефон број: 051/663-740, локал 120.

ОБРАЗАЦ пријаве 

ОБРАЗАЦ прилога 

ЈАВНИ позив (пдф) 

JАВНИ ОГЛАС ЗА ИЗБОР КАНДИДАТА ЗА ПОПУНУ РЕЗЕРВНЕ ЛИСТЕ КВАЛИФИКОВАНИХ ОСОБА ЗА ИМЕНОВАЊЕ ЧЛАНОВА БИРАЧКИХ ОДБОРА/МОБИЛНОГ ТИМА И ЊИХОВИХ ЗАМЈЕНИКА

На основу члана 2.13 став (1) тачка 3. Изборног закона Босне и Херцеговине (“Службени гласник Босне и Херцеговине”, бр. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13, 7/14, 31/16, 41/20, 38/22, 51/22, 67/22 и 24/24), а у вези са чланом 26. Правилника о поступку именовања и разрјешења бирачких одбора за локалне изборе у Босни и Херцеговини 2024. године, број: 05-1-02-2-577-1/24 од 3.5.2024. године, Градска изборна комисија Прњавор расписује:

J А В Н И   О Г Л А С

за избор кандидата за попуну резервне листе квалификованих особа за именовање чланова бирачких одбора/мобилног тима и њихових замјеника

І. Објављује се Јавни оглас за избор кандидата за попуну резервне листе квалификованих особа за именовање чланова бирачких одбора/мобилног тима и њихових замјеника.

II.  Услови за именовање:

Општи услови:

  • Пријављени кандидат је особа с правом гласа.
  • За члана бирачког одбора не може бити именовано лице (члан 3. Изборног закона БиХ):
  • које се не може кандидовати у смислу одредби чланова 6, 1.7 и 1.7a Изборног закона БиХ;
  • које је члан највишег извршно-политичког органа политичке странке или коалиције (предсједник, потпредсједник, генерални секретар или члан извршног одбора или главног одбора);
  • које је носилац изборног мандата или је члан извршног органа власти, осим у случајевима предвиђеним чланом 2.12 став (4) Изборног закона БиХ;
  • који је актуелни кандидат или је био кандидат за било који ниво власти на посљедњим општим и посљедњим локалним изборима;
  • којем је изречена казна за радњу која представља тежу повреду изборних закона или прописа за коју је лично одговорно, у посљедње четири године, рачунајуhи од дана правоснажности одлуке.

Посебни услови:

  • да има пребивалиште у општини за коју се именује бирачки одбор, у правилу да је уписан у извод из Централног бирачког списка за бирачко мјесто за које се именује,
  • да има најмање завршену средњу школу, односно III, IV или V степен стручне спреме,
  • да му није изречена санкција од Централне изборне комисије БиХ.

III.  Потребна документација:

  1. пријава на јавни оглас (попуњен образац СГ-3), који се налази у прилогу Јавног огласа.

IV.  Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је двадесет (20) дана од дана објаве Јавног огласа на огласној плочи града Прњавор, на интернет – страници Града Прњавор и средствима јавног информисања (локални радио, телевизија, штампани медији).

V.  Орган за провођење поступка

Процедуру избора кандидата по Јавном огласу проводи Градска изборна комисија Прњавор.

VI.  Остале информације

Образац пријаве кандидати могу преузети у сједишту изборне комисије основне изборне јединице или на интернет страници града Прњавор.

Пријаву на Јавни оглас кандидати достављају у затвореној коверти у сједиште изборне комисије са назнаком:

Градска изборна комисија Прњавор, ул. Kapaђopђeвa број 2, “Пријава на Јавни оглас за попуну резервне листе квалификованих особа за именовање чланова бирачких одбора/мобилног тима и њиховнх замјеника- не отварати”.

Кандидати ћe, ако изборна комисија затражи, доставити доказе о квалификацији и испуњавању услова из јавног огласа. Непотпуне и неблаговремене пријаве изборна комисија неће узети у разматрање.

ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ 

Јавни оглас (пдф) 

                                                           ПРЕДСЈЕДНИК

                                          ГРАДСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ

                                                                                               Новка Бијелонић Петровић

 

БИРАМО НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ/УКУПНО 17 ПРИЈАВА У СВИМ КАТЕГОРИЈАМА

На адресу Градске управе Града Прњавор стигло је укупно 17 пријава у свих пет категорија, а комисија за избор најуређенијег дворишта од петка почиње рад на терену, гдје ће обићи све пријављене локације у акцији „Бирамо најуређеније двориште“.

Приликом одабира најуређенијих дворишта, комисија ће оцјењивати одржавање и његовање биљака и земљишта, вриједност биљног покрова, естетски угођај и амбијент, уложени труд и креативност, као и укупно идејно и хортикултурално рјешење.

У посебној категорији „Најуређеније по гласовима публике“ грађани ће имати прилику, да путем друштвене мреже Фејсбук, од укупног броја пријављених кандидата изаберу свог кандидата.