NAGRADA PUBLIKE: NAJVIŠE GLASOVA TEODORA KLjUNIĆ I TAMARA SAMARDžIĆ

Glasanje za najboljeg sportistu opštine u kategoriji „Nagrada publike“ na fejsbuk stranici Opština Prnjavor – Opštinska uprava Prnjavor završeno je u 12.00 časova.

Najviše glasova osvojile su Teodora Kljunić, najperspektivnija džudistkinja u 2021. godini (1401 glasa) i Tamara Samardžić, najuspješnija mlada džudistkinja u 2021. godini (1360 glasova).

Za nagradu, pobjednica će dobiti mobilni telefon u vrijednosti od 300,00 KM poklon Zanatsko – trgovinske radnje „R – Mobil“, dok će drugoplasirana dobiti poklon bon u vrijednosti od 300,00 KM donacija prodavnice sportske opreme „Juventa“!

Nagrade će biti uručene večeras na manifestaciji „Izbor najboljeg sportiste opštine Prnjavor“, koja počinje u 19.00 časova u Centru za kulturu.

Sve nominovane sportiste, teretana „MIS Fitness“ nagrađuje besplatnom šestomjesečnom članarinom, dok će ukupne pobjednike u kategorijama, Banja Kulaši nagraditi sedmodnevnom kartom za termalni bazen.

JANUAR, 2022 / IZDVOJENO IZ ŠTAMPE

U PETAK POTPISIVANjE UGOVORA O DODJELI STIPENDIJE

Za studente i učenike sa područja opštine Prnjavor koji su ispunili uslove za dodjelu stipendije u školskoj 2021/2022. godini u petak, 4. februara biće organizovano potpisivanje ugovora, u prostorijama JU Centar za kulturu Prnjavor, sa početkom u 16.00 časova.

U ime učenika stipendista ugovore će potpisati njihovi zakonski zastupnici (roditelj ili staratelj), a studente stipendiste pozivamo da lično prisustvuju potpisivanju ugovora.

U ovoj školskoj godini, Opština Prnjavor stipendira ukupno 264 studenta. U budžetu opštine za tu namjenu izdvojeno je 300.000 KM, a kao i prethodnih godina studentima će biti isplaćeno ukupno deset stipendija.

LOPTA NA POKLON SVAKOM POLAZNIKU ŠKOLE FUDBALA

Fudbalski klub Ljubić je zahvaljujući načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, Juventa sportu i Ministsrtvu porodice, omladine i sporta, obezbijedio, a danas i podijelio 200 fudbalskih lopti, na poklon svakom polazniku Škole fudbala.

Ideja je bila da se svakom članu Škole fudbala Ljubića prigodnim poklonom zahvali na marljivom radu u prethodnom periodu. Zahvaljujući sponzorima, ideja je realizovana. Na radost kluba, a posebno na radost najmlađih članova, svaki od njih je dobio fudbalsku loptu na poklon.
Lopte su uručene u sali OŠ “Nikola Tesla” gdje se danas i sutra odigrava turnir za dječake uzrasta 2012. do 2015. godište čiju je organizaciju pomogla firma Koda 95, na čelu sa Daliborom Mlađenovićem.
Uručenju lopti pored ljudi koji su pomogli realizaciju ove ideje, prisustvovali su i neki od igrača seniorske ekipe, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, te treneri omladinskih selekcija.

OTVORENA IZLOŽBA SITNIH I UKRASNIH ŽIVOTINjA

U Prnjavoru je otvorena izložba sitnih i ukrasnih životinja na kojoj su predstavljeni izlagači i odgajivači iz svih krajeva Republike Srpske.
 Organizator izložbe je Udruženje za zaštitu i uzgoj sitnih i ukrasnih životinja “Feniks”.
Predstavnik ovog udruženja, Velibor Trivičević izrazio je zadovoljstvo odzivom izlagača i odgajivača, a takođe i posjetom zainteresovanih sugrađana.
Prnjavor je jedini grad u Republici Srpskoj u kome će ove godine biti organizovana izložba ove vrste.
Izložba je otvorena do nedjelje do 12:00 časova u prostorijama Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor!
 
 

IZBOR SPORTISTE GODINE: GRAĐANI GLASAJU ZA NAJBOLjEG SPORTISTU U KATEGORIJI “NAGRADA PUBLIKE”

U okviru manifestacije “Izbor najboljeg sportiste opštine Prnjavor u 2021. godini” građani će biti u prilici, da i ove godine putem glasanja na društvenoj mreži Fejsbuk izaberu najboljeg sportistu, u okviru kategorije “Nagrada publike”.

Glasa se na fejsbuk stranici Opština Prnjavor – Opštinska uprava Prnjavor, na način, da se u albumu “Glasajte za najboljeg sportistu” označi sa „lajk/sviđa mi se“ fotografija sportiste.

Važeći su samo lajkovi/sviđanja koje sportista dobije na fejsbuk stranici Opština Prnjavor – Opštinska uprava Prnjavor, u roku od 48 sati tj. do ponedjeljka, 31. januara u 12:00 časova.

Dvoje najuspješnijih sportista koji dobiju najviše lajkova/sviđanja očekuju vrijedne nagrade.

Pobjednik dobija mobilni telefon u vrijednosti od 300,00 KM koji poklanja Zanatsko – trgovinska radnja „R – Mobil“, dok drugoplasirani dobija poklon bon u vrijednosti od 300,00 KM donacija prodavnice sportske opreme „Juventa“.

Sve nominovane sportiste, teretana „MIS Fitness“ nagrađuje sa besplatnom šestomjesečnom članarinom.

 

 

 

 

 

USVOJEN BUDžET OPŠTINE ZA 2022. GODINU

Skupština opštine Prnjavor usvojila je budžet opštine Prnjavor za 2022. godinu u iznosu od 27.800.000,00 KM.

Budžetom su planirane investicije u vrijednosti od 6.750.000,00 KM. Između ostalog, rekonstrukcija ulice Ilije i Alekse Malića, rekonstrukcija vodovoda u Štrpcima i izgradnja vodovodne mreže u Potočanima, izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni, izgradnja sportske dvorane, izrada projekta i početak radova na vodosnabdijevanju MZ Kremna, Kulaši i Popovići, kao i izrada projekata za vodovode u Donjim Galjipovcima, Čorlama, Naseobini Lišnja, Babanovcima, Hrvaćanima, Prosjeku, Mračaju-Otpočivaljci i Orašju-Novom Selu.

Budžetom za 2022. godinu planirana je i jednokratna pomoć za svako novorođeno dijete, kao i nabavka udžbenika za učenike osnovnih škola.

Prijedlog budžeta za ovu godinu veći je za 61,16% odnosno 10.550.000,00 KM u odnosu na budžet za 2021. godinu, a uvećanje je nastalo uključivanjem novog budžetskog korisnika JZU Dom zdravlja Prnjavor u okvir budžeta, kreditnim zaduženjem i povećanjem prihoda od PDV-a.

U nastavku devete sjednice Skupštine opštine, odbornici će raspravljati o planu kapitalnih ulaganja za 2022. godinu, programu održavanja lokalne putne mreže za 2022. godinu, kao i ovogodišnjem programu održavanja objekata zajedničke komunalne potrošnje, programu korištenja sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, programu o načinu korištenja novčanih sredstava prikupljenih prihoda od posebnih vodnih naknada i planu utrošaka novčanih sredstava koja potiču od prihoda od posebnih namjena za šume.

U TOKU DEVETA SJEDNICA SKUPŠTINE: MIRKO BUKVIĆ RAZRJEŠEN FUNKCIJE PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE, ŽELjKO SIMIĆ, PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

Deveta redovna sjednica Skupštine opštine počela je u 9.00 časova, a na dnevnom redu nalaze se dvadeset dvije tačke.

Na početku sjednice, Skupština opština je razrješila Mirka Bukvića funkcije predsjednika Skupštine, zbog izvršenja sudske presude kojom je poništeno rješenje Skupštine opštine o razrješenju predsjednika Skupštine opštine, Željka Simića.

Odbornici lokalnog parlamenta trenutno raspravljaju o nacrtu rebalansa za prošlu godinu u iznosu od 18.950.000,00 KM.

U nastavku devetog skupštinskog zasjedanja, odbornici će razmatrati i prijedlog budžeta opštine Prnjavor koji za ovu godinu iznosi 27.800.000,00 KM, i za 5.600.000,00 KM je veći od usvojenog nacrta, plan kapitalnih ulaganja za 2022. godinu, program održavanja lokalne putne mreže za 2022. godinu, kao i ovogodišnji program održavanja objekata zajedničke komunalne potrošnje, program korištenja sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, program o načinu korištenja novčanih sredstava prikupljenih prihoda od posebnih vodnih naknada i plan utrošaka novčanih sredstava koja potiču od prihoda od posebnih namjena za šume.

Skupština će imenovati i nekoliko članova školskih odbora.

U PONEDJELjAK IZBOR SPORTISTE OPŠTINE PRNjAVOR

Svečana ceremonija 21. Izbora najboljeg sportiste opštine Prnjavor biće održana u ponedjeljak, 31. januara u Centru za kulturu, sa početkom u 19.00 časova.

Kao i ranijih godina, biće dodijeljena nagrada za najperspektivnijeg sportistu/pionira, u ženskoj kategoriji, najperspektivnijeg sportistu/pionira, u muškoj kategoriji, najuspješnijeg mladog sportistu, kadeta/juniora, u ženskoj kategoriji, najuspješnijeg mladog sportistu, kadeta/juniora, u muškoj kategoriji, najuspješnijeg sportistu/seniora, u muškoj kategoriji, najuspješnijeg sportistu/seniora, u ženskoj kategoriji, najuspješniju ekipu – individualni sport i najuspešniju ekipu – kolektivni sport.

Biće dodijeljeno i nekoliko posebnih sportskih priznanja, kao i nagrada za životno djelo pojedincima u oblasti sporta.

 

PRIJEM ZA DOBITNIKE SVETOSAVSKE NAGRADE SA PODRUČJA OPŠTINE PRNjAVOR

Načelnik opštine, Darko Tomaš uriličio je danas prijem za šest prosvjetnih radnika sa područja opštine Prnjavor, koji su u posljednje tri godine dobitnici Svetosavske nagrade.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Svetosavskom nagradom posljednje tri godine nagrađuje istaknute nastavnike osnovnih i srednjih škola i vaspitača u RS za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj godini.

Na osnovu pristiglih prijava na Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade za radnu/školsku 2020/2021. godinu nagrađena su 42 prosvjetna radnika, među kojima su tri sa područja opštine Prnjavor, Tatjana Horina, Ljubica Moravac i Vesna Malešević.

 

Važno je napomenuti i da su sa područja opštine Prnjavor Svetosavske nagrade za 2019/2020. godinu dobile Brankica Đukić i Mirjana Prodanović – Bojanović, a za 2018/2019. godinu Brankica Jokić.

Načelnik opštine, Darko Tomaš je istakao, da je Svetosavska nagrada najveće priznanje koje prosvjetni radnik može dobiti u Republici Srpskoj, na osnovu izuzetnih rezultata postignutih u oblasti obrazovanja. „Ovo je dokaz da je obrazovanje na području naše opštine na izuzetno visokom nivou, a da djeca u predškolskim ustanovama i učenici zaista imaju od koga i šta da nauče“, izjavio je Tomaš, te dodao da ovo treba biti motiv i ostalim prosvjetnim radnicima.

Dobitnice Svetosavskih nagrada zajedno su zahvalile načelniku na prijemu, te istakle da im je veoma bitna podrška lokalne zajednice i prepoznavanje koliko je obrazovanje bitna karika u današnjem društvu.