Načelnik opštine, Darko Tomaš uriličio je danas prijem za šest prosvjetnih radnika sa područja opštine Prnjavor, koji su u posljednje tri godine dobitnici Svetosavske nagrade.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Svetosavskom nagradom posljednje tri godine nagrađuje istaknute nastavnike osnovnih i srednjih škola i vaspitača u RS za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj godini.

Na osnovu pristiglih prijava na Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade za radnu/školsku 2020/2021. godinu nagrađena su 42 prosvjetna radnika, među kojima su tri sa područja opštine Prnjavor, Tatjana Horina, Ljubica Moravac i Vesna Malešević.

 

Važno je napomenuti i da su sa područja opštine Prnjavor Svetosavske nagrade za 2019/2020. godinu dobile Brankica Đukić i Mirjana Prodanović – Bojanović, a za 2018/2019. godinu Brankica Jokić.

Načelnik opštine, Darko Tomaš je istakao, da je Svetosavska nagrada najveće priznanje koje prosvjetni radnik može dobiti u Republici Srpskoj, na osnovu izuzetnih rezultata postignutih u oblasti obrazovanja. „Ovo je dokaz da je obrazovanje na području naše opštine na izuzetno visokom nivou, a da djeca u predškolskim ustanovama i učenici zaista imaju od koga i šta da nauče“, izjavio je Tomaš, te dodao da ovo treba biti motiv i ostalim prosvjetnim radnicima.

Dobitnice Svetosavskih nagrada zajedno su zahvalile načelniku na prijemu, te istakle da im je veoma bitna podrška lokalne zajednice i prepoznavanje koliko je obrazovanje bitna karika u današnjem društvu.