foto: Aleksandar Atić

foto: Aleksandar Atić

Opština Prnjavor izdvojila je po 5.000 KM za troje ovogodišnjih dobitnika studentske nagrade, dok je svih 11 studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za ovu nagradu dobilo turističko putovanje u Beč.

Novčanu nagradu su dobili studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Jevđić i Miroslav Živković, te Matematičkog fakulteta u Beogradu Milica Đukić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je danas organizovao prijem za ovih 11 studenata koji svi imaju prosjek ocjena viši od 9,5 kaže da je namjera lokalne vlasti bila da se pronađe način da nagrade najbolje studente sa područja ove opštine.

“Na njima je budućnost naše lokalne zajednice, ali i Republike Srpske. Suština nagrade nije bio trenutni rezultat, nego kontinuitet postignutih rezultata tokom cijelog školovanja” , rekao je Tomaš.

On kaže da su vrijednost opštine i škole, mostovi, putevi, ali da je prava vrijednost Prnjavora u ovih 11 mladih ljudi.

Student šeste godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Jevđić uvjerena je da će njena profesionalna budućnost biti vezana, ako ne za Prnjavor, onda sigurno za Republiku Srpsku.

Govoreći o toku školovanja Jevđićeva je naglasila da je na samom početku bilo teško, ali da je presudila ljubav prema medicini.

Miroslav Živković koji je Medicinski fakultet u Banjaluci završio kao student generacije sa prosječnom ocjenom 9,83 kaže da je kod učenja bitna dobra organizacija vremena, dosta rada i ljubavi prema poslu.

SRNA /T.S/