Fondacija „Mozaik“ i Grad Prnjavor potpisali su danas ugovore za realizaciju devet projekata i četiri mikrobiznisa mladih sa područja Prnjavora za šta će ukupno biti izdvojeno 34.000 KM.

Mikrobiznisi su pojedinačno podržani sa 8.000 KM, od čega je Fondacija „Mozaik“ izdvaja 6.000 KM, a Grad 2.000 KM.

„U narednih šest mjeseci nosioci mikrobiznisa stiču uslove da dobiju još po 3.000 KM ukoliko se registruju i počnu sa radom“ , rekao je gradonačelnik Tomaš.

Tomaš je zahvalio Omladinskoj banci, svim njenim članovima, kao i Fondaciji „Mozaik“ sa kojom Grad Prnjavor već pet godina uspješno sarađuje i rješava konrektne probleme na terenu koje mladi prepoznaju kao važne za lokalnu zajednicu.

Direktor programa Omladinske banke Fondacije „Mozaik“ Željko Pauković izrazio je zadovoljstvo što se saradnja sa Gradom Prnjavor nastavlja do 2026. godine.

„Sa sredstvima od oko 120.000 KM podržaćemo projekte mladih i mikrobiznise. Ove godine smo povećali iznose za mikrobiznise sa 2.000 KM na 5.000 KM čime doprinosimo većem interesu mladih za zapošljavanje, a kroz projekte se rješavaju problemi koje su mladi ljudi prepoznali u svojoj sredini“ , kaže Pauković.

Jedan od odobrenih projekata je i projekat Gimnazije Prnjavor, a radi se o projekatu „Jama za skok u dalj“ čija je vrijednost 1.800 KM.