foto: Aleksandar Atić

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prnjavoru dobila je novo vozilo vrijednosti 300.000 KM.Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio je 250.000 KM za nabavku ovog vozila, dok je ostatak obezbijedila lokalna zajednica. Predsjednik Vatrogasnog saveza Srpske Goran Stojaković kaže da će Savez ove godine realizovati donacije oko 20 vatrogasnih vozila, što predstavlja značajan doprinos za opštu bezbjednost i sigurnost svih građana Republike Srpske.

foto: Aleksandar Atić

Svečanosti u Prnjavoru prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji je rekao da Vlada Srpske u potpunosti podržava rad Vatrogasnog saveza. “U prilog tome govori i činjenica da je ove godine Savez uvršten u udruženja od opšteg interesa. Vlada Srpske će i u narednom periodu pomagati i opremati vatrogasne jedinice širom Republike”, rekao je Klokić. Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru Dušan Slijepčević smatra da će, zahvaljujući još jednom novom vozilu, nivo protivpožarne zaštite imovine građana na području ove opštine biti podignut na viši stepen. On je precizirao da je zapremina nove cisterne 5.000 litara vode, zbog čega će vatrogasci moći vremenski duže da intervenišu na požarištu, odnosno dok ne stigne dopuna sa cisternom koja je nabavljena prije dvije godine.

foto: Aleksandar Atić

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zahvalnost Vatrogasnom savezu Srpske, ali i prethodnoj lokalnoj vlasti što su prepoznali potrebu da se Teritorijalna jedinica u Prnjavoru dodatno modernizuje i što su izdvojili neophodna sredstva za tu namjenu. “Dio namjenskih sredstava planiran je u opštinskom budžetu i za iduću godinu. Imamo i informaciju da će Vatrogasni savez 2017. godine imati još jednu donaciju za opštinu Prnjavor”, rekao je Tomaš. U sastavu Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru nalazi se 20 vatrogasaca.

SRNA, T.S.