Boračka organizacija opštine Prnjavor i Opština Prnjavor organizovali su danas prijem i podjelu školskih knjiga za djecu iz reda boračkih kategorija sa područja opštine Prnjavor. Školske knjige dobilo je dvanaest učenika iz najugroženijih porodica. Predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor, Vlado Živković rekao je da Opština Prnjavor za boračke kategorije izdvaja preko 300.000 KM, te da se sredstvima iz opštinskog budžeta finansiraju mnoge aktivnosti. „Opština Prnjavor finansira rad boračkih udruženja, kupovinu udžbenika za djecu iz reda boračkih kategorija, obilježavanje značajnih datuma, kao i niz drugih aktivnosti koje nisu obuhvaćene republičkim programom.“, rekao je Živković.

Podjeli knjiga, prisustvovovali su načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić. Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je da Boračka organizacija ima punu podršku Opštine za sve aktivnosti, jer sredstva doznačena ovoj organizaciji budu iskorištena na pravi način. „Imamo odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom i uvjeren sam da će tako biti i u narednom periodu. Ova organizacija sva doznačena sredstva usmjeri na pravi način, krajnjim korisnicima, kao je i slučaj sa današnjom podjelom školskih knjiga.“, rekao je Tomaš. Načelnik Tomaš je naglasio, da Opština Prnjavor izdvaja značajna sredstva za boračke kategorije, te da će u narednom periodu sa predstavnicima boračkih organizacija definisati neke nove oblike pomoći.

Ratni vojni invalid iz Prosjeka, Staniša Lekić zahvalio se Boračkoj organizaciji i načelniku opštine, Darku Tomašu na pomoći pri kupovini knjiga, te naglasio da porodici ova pomoć puno znači, budući da se značajna sredstva u današnje vrijeme moraju izdvojiti za kupovinu knjiga. Prije dva dana, u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida i Opštine Prnjavor uručena je jednokratna novčana pomoći za kupovinu knjiga za 60 učenika iz kategorije porodica ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor.