Predsjednik Republike Srpske, povodom Vidovdana , krsne slave Vojske Republike Srpske i povodom 15. septembra, Dana poginulih i nestalih u odbrambeno – otadžbinskom ratu Republike Srpske, na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, a na prijedlog Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, odlikovala je 396 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, Medaljom zasluga za narod. Danas je u Javnoj ustanovi „Centar za kulturu“ u Prnjavoru uručeno ukupno 26 odlikovanja porodicama poginulih boraca sa područja opštine Prnjavor.
Za zasluge stečene u borbi, kao i doprinos u stvaranju, odbrani i oslobođenju Republike Srpske, posthumno su odlikovani:

 1. Đekić Miroslav
 2. Đuraš Ranko
 3. Stojčić Branislav
 4. Đukić Milorad
 5. Rakić Mario
 6. Sarić Milenko
 7. Maglić Milenko
 8. Simić Miladin
 9. Gašić Nikola
 10. Kovalj Franc
 11. Stojčić Milomir
 12. Lalić Risto
 13. Popović Uroš
 14. Đurđević Đuro
 15. Simić Milenko
 16. Vujičić Gojko
 17. Kalabić Milomir
 18. Knežević Predrag
 19. Tanasić Dragoljub
 20. Lugonjić Sreten
 21. Matičić Miodrag
 22. Matičić Mirko
 23. Moravac Slobodan
 24. Pejić Luka
 25. Sejdić Esim
 26. Topić Bogoljub

Događaju su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, izaslanik predsjednika Republike Srpske, gospodin Slobodan Župljanin, protojerej-stavrofor Duško Drinić, porodice posthumno odlikovanih boraca Vojske Republike Srpske, te predstavnici Boračke organizacije i organizacija porodica poginulih i nestalih Republike Srpske.