Danas je u prostorijama Opštinske uprave opštine Prnjavor održan sastanak predstavnika UNICEF-a, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, predškolske ustanove „Naša radost“ i načelnika opštine Prnjavor.

Na sastanku se razgovaralo o projektu “Predškolska ustanova prijatelj pravilne ishrane” koji je trenutno u šestoj fazi realizacije, a Prnjavor je jedna od pet lokalnih zajednica gdje će se isti provoditi.

Svi zajedno ističu da se predškolske ustanove ne odnose samo na čuvanje djece, već i na zdravstveno obrazovni rad, gdje se pored vaspitnog obrazovanja djeca uče zdravoj ishrani i zdravom načinu života, te djeca iz ovakvih ustanova dolaze korak spremnija u osnovne škole.

Nakon upoznavanja sa projektom i budućim aktivnostima, Opština Prnjavor je izrazila spremnost da podrži ovaj projekat i da zajedno sa zaposlenima u predškolskoj ustanovi „Naša radost“ još više unaprijedi uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja naših najmlađih.

„Zahvalnost svim učesnicima današnjeg sastanka na spremnosti za zajednički rad, a posebno zaposlenima u predškolskoj ustanovi i svima koji su doprinijeli da ista bude jedan od boljih segmenata naše zajednice, te ćemo i dalje raditi na poboljšanju predškolskog obrazovanja i vaspitanja“, izjavio je načelnik opštine Darko Tomaš.