Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić obišao je radove na sanaciji puta u mjesnoj zajednici Velika Ilova, koji povezuje ovu mjesnu zajednicu sa Šibovskom i Pečeneg Ilovom. Radovi su finansirani iz budžeta opštine u iznosu od 80.000,00 KM, a put je doveden u fazu pred asfaltiranje.“Sljedeće što na ovom putu dolazi je asfalt. Obećali smo u ovoj godini, da ćemo put pripremiti do faze pred asfaltiranje i radovi će biti završeni kroz nekih desetak dana“, rekao je načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić.

Načelnik Gatarić je naglasio, da se već sljedeće godine planira asfaltiranje ovo puta, ali da od raspoloživih sredstava zavisi kolika dionica će biti u pitanju. „Od budžeta zavisi da li ćemo asfaltirati kilometar ili dva kilometra i trista metara, kolika je ova sada uređena dionica. U protekle tri i po godine smo sve radili planski, sa ciljem da ispoštujemo budžet“, rekao je Gatarić.

Mještani Velike Ilove mnogo koriste ovaj put veoma značajan za njih i radi se zaista o jednom korisnom projektu, koji smo srdačno pozdravili, rekao je Bogoljub Sančanin, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Velika Ilova. „Želim da se zahvalim načelniku Gatariću na ovom jako važnom projektu, koji povezuje našu mjesnu zajednicu sa Pečeneg Ilovom i ovaj put nam zaista puno znači“, rekao je Sančanin. Svoju zahvalnost načelniku Gatariću izrazio je i Milenko Maletić predsjednik Građevinskog odbora „Zadovoljni su svi mještani posebno porodice koje imaju malu djecu, zbog odlaska djece u školu“, rekao je Maletić. Ovaj projekat je samo jedan u nizu projekata sanacije lokalnih putnih pravaca, a iz budžeta opštine za putnu infrastrukturu u protekle tri i po godine uloženo je preko milion maraka.