Tabla sa nazivom put Slavka Kovaljevskog postavljena je juče u mjesnoj zajednici Babanovci. Put u naseljenom mjestu Babanovci na dionici  Križ – Petrovići u dužini od 400 metara nosiće naziv po borcu Vojske Republike Srpske, poginulom 1994. godine u Gornjem Pridjelu, grad Doboj. Slavko Kovaljevski je bio borac drugog bataljona Prnjavorske lake pješadijske brigade, a Ukazom Predsjednika Republike Srpske posthumno je odlikovan medaljom zasluge za narod.

Otkrivanju table prisustvovali su predstavnici Opštine Prnjavor, Boračke organizacije opštine Prnjavor, članovi porodice i mještani Babanovaca. Predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor Vlado Živković rekao je da je veliki broj boraca dao svoje živote za stvaranje Republike Srpske, kao i da je veliki udeo u stvaranju RS dao ukrajinski narod. „Ukrajinski narod je lojalan narod u sredini u kojoj živi i radi, a svoju lojalnost najbolje su pokazali prilikom stvaranja Republike Srpske. Jedan od časnih boraca bio je i Slavko Kovaljevski, koji je nažalost u Pridjelu kod Doboja izgubio život“, rekao je Živković.

On je naglasio da su aktivnosti kao što je ova u Babanovcima, najbolji put u očuvanju sjećanja na naše junake. Odbornici Skupštine opštine Prnjavor usvojili su na 48. sjednici Skupštine opštine Prnjavor Odluku o utvrđivanju naziva ulica, nakon inicijative mjesne zajednice Babanovci i grupe građana Mjesne zajednice Babanovci da se ovom putu dodjeli naziv put Slavka Kovaljevskom. U crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prnjavoru juče je služena liturgija, nakon čega je održan i pomen na grobu poginulog Slavka Kovaljevskog.