Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, kompanija “Auto Milovanović” kao strateški partner i Radio televizija Republike Srpske kao medijski pokrovitelj, u periodu od 20. juna do 31. avgusta 2018. godine provode preventivnu kampanju pod nazivom “NITI 1 BRZA VOŽNjA!”

Cilj provođenja preventivne kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, smanjenjem broja vozača koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova o važnosti i značaju ograničenja brzine i prenošenje poruke učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja.

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje učesnika koji poštuju ograničenje brzine kretanja, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda (značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost).

Pozivamo sve građane da se priključe provođenju navedene kampanje i na taj način doprinesu povećanju nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.