Uoči predstojećih novogodišnjih praznik, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik SO, Željko Simić, posjetili su danas prostorije Dnevnog centra „Neven“ i njenim članovima uručili novogodišnje paketiće.

„U svoje lično ime i u ime opštine Prnjavor, za sve što budem mogao pomoći stojim na raspolaganju ovim mališanima i ljudima koji sa njima požrtvovano rade“, rekao je Tomaš. Budući da su tokom njegovog prethodnog mandata pokrenute aktivnosti oko formiranja ovog udruženja i obezbjeđivanja osnovnih potreba za njegov rad, načelnik je istakao da će i ovaj put uložiti svu snagu i sredstva da se pomoć nastavi.

Boško Bijelonić, socijalni radnik u udruženju istakao je da se „Neven“ suočava sa brojnim problemima. Zahvaljujući humanosti privrednika sa naše opštine obezbjeđeni su obroci za mališane, a ono što je centru trenutno najpotrebnije jeste fizioterapeut koji bi svakodnevno vježbao sa djecom. I pored toga, prema Boškovim riječima, „U centru vladaju pozitivna energija i pjesma, jer ako se nešto radi iz ljubavi svi problemi nestaju“.

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven” ima 26 stalnih korisnika.