Novi načelnik opštine Prnjavor dr Darko Tomaš preuzeo je danas tu funkciju, poručivši da će uraditi sve da odgovori na zadatke koji budu pred njim i tako opravda povjerenje koje su mu građani ukazali na proteklim izborima. “Uskoro će biti formirana i Skupština opštine u novom sazivu. SNSD je obezbijedio većinu i već od naredne sedmice počećemo da radimo na svim projektima koje smo obećali u predizbornoj kampanji”, rekao je Tomaš novinarima nakon preuzimanja dužnosti od dosadašnjeg načelnika dr Siniše Gatarića.

Tomaš danas nije želio da komentariše trenutno stanje u ovoj lokalnoj zajednici. “Dokumentacija koju treba pregledati je obimna. Za nekoliko dana kada sagledam stvarno stanje obratiću se javnosti sa podacima koje sam zatekao”, rekao je Tomaš.Gatarić je izrazio zadovoljstvo što je primopredaja obavljena korektno. On je naglasio da će kao predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Prnjavoru insistirati da ova stranka bude oštra, ozbiljna i, prije svega, konstruktivna opozicija u lokalnoj Skupštini. “Podržaćemo sve što bude u interesu naših građana. Na stvari kojima ne budemo zadovoljni pokušaćemo djelovati putem amandmana i drugim demokratskim sredstvima, a sa čim se ne budemo slagali oštro ćemo kritikovati”, najavio je Gatarić.

Darko Tomaš iz SNSD-a na oktobarskim izborima osvojio je 12.317 glasova, dok je Siniša Gatarić iz SDS-a dobio povjerenje 7.497 birača.

SRNA, T.S.